Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Αννέτα Κυρίδου – Αμαλία Τσιάβου: “Η Αμερική δίνει ευκαιρίες να πετύχεις τα όνειρά σου”

Για την Αννέτα Κυρίδου η υποτροφία και οι σπουδές στις Η.Π.Α ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Αμαλία Τσιάβου ακολούθησε μόλις μπήκε το 2017…

Του Κώστα Τουτσίδη

Για την Αννέτα Κυρίδου η υποτροφία και οι σπουδές στις Η.Π.Α ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Αμαλία Τσιάβου ακολούθησε μόλις μπήκε το 2017.

Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες της κωπηλασίας ζουν πλέον το δικό τους “Αμερικάνικο όνειρο” στο πανεπιστήμιο του Νόξβιλ του Τεννεσί υλοποιώντας τον απόλυτο συνδυασμό.. σπουδές – πρωταθλητισμός. Από  την άλλη άκρη του Ατλαντικού μίλησαν για τη νέα τους ζωή στο navysports.gr

“Όταν ξεκίνησα να φοιτώ στο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ όλα ήταν πρωτόγνωρα για εμένα. Η γλώσσα, τα μαθήματα, το φαγητό και γενικά ο τρόπος ζωής. Ένιωθα σαν ένα μωρό που προσπαθούσε να ανακαλύψει τον κόσμο ξανά από την αρχή. Προσαρμόστηκα όμως πολύ γρήγορα και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι ήμουν μέλος μιας ομάδας. Οι συναθλήτριες μου και οι προπονήτριες μου ήταν και είναι δίπλα μου σε ότι χρειαστώ. Φυσικά η στήριξη που είχα από την οικογένεια μου τους προπονητές μου και τους φίλους μου πίσω στην Ελλάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η πόλη που βρίσκεται το δικό μου πανεπιστήμιο το Νοξβιλ είναι μια μικρή πόλη και ο κόσμος είναι απλός και φιλικός . Η Αμερική είναι μια οργανωμένη χώρα που στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν όρεξη να πετύχουν τα όνειρα τους” μας  λέει η Αννέτα,

για να προσθέσει η Αμαλία“Για μένα οι πρώτες ημέρες είναι αναγνωριστικές. Το προπονητικό τιμ και ειδικά η επικεφαλής με υποδέχθηκαν πολύ θερμά και όλοι με αγκάλιασαν λες και με ήμασταν χρόνια μαζί. Βέβαια ήταν και η Αννέτα και αισθάνθηκα πολύ καλά και σίγουρα.. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα το ταξίδι μου στις Η.Π.Α. Ήταν ένα όνειρο για έμενα πού πήρε σάρκα και οστά”. 

Ιδανικές συνθήκες για σπουδές και πρωταθλητισμό

Δεν γινόταν να μην ρωτήσουμε τα δύο κορίτσια για τις εντυπώσεις τους από το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν αν και λίγο πολύ την απάντηση τους μπορούσαμε να τη φανταστούμε..

 Αννέτα:Το Τεννεσί είναι μια πανεπιστημιούπολη. Μια πόλη που περιέχει τα πάντα. Συγκεκριμένα υπάρχουν τα κτήρια των σχολών και των γραφείων, υπάρχουν στάδια, κλειστά  γυμναστήρια, κολυμβητήριο, εστιατόρια, μίνι μάρκετ, καφετερίες, φαρμακείο, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, αστική συγκοινωνία για να σε

Η ώρα της μελέτης

μεταφέρουν τα λεωφορεία από το ένα σημείο του πανεπιστημίου στο άλλο. Όσον αφορά την καθημερινότητα δεν είναι εύκολη. Εδώ η παρακολούθηση των μαθημάτων και οι προπονήσεις είναι  υποχρεωτικές. Υπάρχουν υποχρεωτικές ώρες διαβάσματος στην βιβλιοθήκη. Οι προπονητές απαιτούν από τους αθλητές τους να πετυχαίνουν στα μαθήματα τους. Το θετικό είναι ότι εδώ η προσπάθεια ανταμείβεται και όχι απαραίτητα με το αποτέλεσμα.. Έτσι νιώθεις ότι αξίζει κάθε θυσία που κάνεις και ότι θα προοδεύσεις.

 Αμαλία: “Όλα είναι πολύ καλά οι αθλητικές υποδομές η οργάνωση το πρόγραμμα όλα είναι σε πολύ επαγγελματικό επίπεδο και όλα είναι για να εξυπηρετούν τον αθλητή – φοιτητή για τον σκοπό που έχει έρθει δηλαδή καλές αθλητικές επιδόσεις με παράλληλη ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής πορείας του”.

Για το αντικείμενο των σπουδών τους σε ότι αφορά την εξειδίκευση, έχουν χρόνο για ν αποφασίσουν καθώς οι πανεπιστημιακές σχολές στις Η.Π.Α στα πρώτα χρόνια έχουν γενικότερα μαθήματα.

Αννέτα: “Δεν είμαι ακόμα σίγουρη με το τι πραγματικά θέλω να κάνω. Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με τα οικονομικά και τις διεθνείς μπίζνες. Το θετικό γεγονός είναι ότι τα πρώτα δυο χρόνια των σπουδών σου παίρνοντας γενικές γνώσεις έχεις την δυνατότητα να αλλάζεις αντικείμενο ώστε να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις”.

Αμαλία: “Έχω έρθει να σπουδάσω ψυχολογία αλλά τα επιστημονικά πεδία είναι τόσα πολλά και ενδιαφέροντα  που με την πάροδο του χρόνου πιστεύω ότι κάτι άλλο θα προκύψει. θα δούμε έχουμε αρκετά ενδιαφέροντα και χρόνο”.

Στο ερώτημα για το αν έχουν σκεφτεί επαγγελματική καριέρα στις Η.Π.Α ή στην Ελλάδα το δίλλημα δεν λείπει, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.

Αννέτα: “Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για ένα καλό πτυχίο. Αλλά μέχρι να έρθει η ώρα της επαγγελματικής μου αποκατάστασης θέλω να εξαντλήσω όλες της δυνατότητες που έχω στο αντικείμενο που αγαπάω. Η αλήθεια είναι πως η Αμερική σου προσφέρει ένα βέβαιο μέλλον. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορεί να στηρίξει τα παιδιά της. Θα ήθελα πολύ να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα και να μπορέσω να ζήσω εκεί. Δεν θα κρύψω πως το έχω σκεφτεί αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ο χρόνος θα δείξει”.  

Αμαλία: «Οι  Η.Π.Α είναι μια μεγάλη χώρα που δίνει ευκαιρίες και ανταμείβει την προσπάθεια. Όταν έρθει η ώρα θα μετρήσω, θα λάβω όλες τις παραμέτρους υπόψη και θα πάρω τη σωστή απόφαση».

Κωπηλασία σε πολύ υψηλό επίπεδο

Τα δυο κορίτσια μας περιέγραψαν τις ιδανικές για αθλητισμό συνθήκες  που υπάρχουν και κάτω από τις οποίες προπονούνται στην κωπηλασία σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Αννέτα: «Με την ομάδα κάνουμε προπόνηση καθημερινά  δίνοντας περισσότερη βάση στην βάρκα και όχι στο εργόμετρο καθώς το αντικείμενο μας είναι η κωπηλασία . Σίγουρα η προπόνηση δεν είναι τόσο σκληρή όσο της εθνικής ομάδας. Θα μπορούσα να πω όμως πως η νοοτροπία των αμερικάνων είναι διαφορετική. Χτίζουν τον αθλητή σιγά-σιγά παρέχοντας του την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη, ιατρική περίθαλψη και  κατάλληλο  φαγητό. Γνωρίζουμε τους αγώνες από την αρχή της χρονιάς και ο στόχος είναι κοινός. Προπονούμε πιο οργανωμένα, με περισσότερη ασφάλεια και πιο στοχευμένα. Οπωσδήποτε το γεγονός ότι θέλω να συμμετέχω στην εθνική ομάδα με αναγκάζει να

Καθημερινές διπλές προπονήσεις σε υψηλό επίπεδο

κάνω επιπλέον προπονήσεις τις οποίες  κάνω σε συνεργασία με τους προπονητές μου εδώ και πίσω στην Ελλάδα. Μιλάμε για κολεγιακό πρωταθλητισμό και μάλιστα στην Αμερική,  οπότε ότι και να πω είναι λίγο. Μας παρέχονται τα πάντα όπως βάρκες, εργόμετρα, εξοπλισμός και κατάλληλοι χώροι προετοιμασίας. Γιατροί και φυσιοθεραπευτές είναι δίπλα μας οποιαδήποτε στιγμή τους χρειαστούμε. Ακόμα έχουμε εστιατόριο ειδικό για αθλητές και παροχή φαγητού οποιαδήποτε στιγμή. Όλες οι ρεγκάτες είναι οργανωμένες και προγραμματισμένες από την αρχή της χρονιάς. Έχεις να ανταγωνιστείς πληρώματα χαμηλού επιπέδου αλλά και πληρώματα που στελεχώνονται από μέλη εθνικών ομάδων».

Αμαλία: «Οι υποδομές σε επίπεδο αθλητικό αλλά και πανεπιστημιακό είναι κάτι που δεν μπορώ με λόγια να το περιγράψω είναι όλα καταπληκτικά. Πραγματικά με όλη μου την καρδιά εύχομαι κάθε αθλητής να μπορέσει να ζήσει μια τέτοια εμπειρία».

Δεν ξεχνούν που ανήκουν κι από πού ξεκίνησαν

Οι δύο αθλήτριες γαλουχήθηκαν και ανήκουν σε δύο συλλόγους – ας μας επιτραπεί η έκφραση – «τιτάνες» της Ελληνικής κωπηλασίας, που σαρώνουν κυριολεκτικά τα μετάλλια στα πρωταθλήματα κάθε χρόνο. Η μεν Αννέτα στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης η δε Αμαλία στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων. Απ αυτήν την παράμετρο και μόνο μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί ότι δεν βρίσκονται καθόλου τυχαία εκεί που βρίσκονται. Όπως μας διαβεβαίωσαν και οι δύο βρίσκονται σχεδόν καθημερινά «σε ανοιχτή γραμμή» με τους συλλόγους και τους προπονητές τους πίσω στην Ελλάδα.

Αννέτα: «Φυσικά το γεγονός ότι ανήκω σε ένα από τους σημαντικότερους ομίλους της χώρας βοήθησε στην καριέρα μου. Καταρχάς οι επιτυχίες που είχα σαν μέλος του Ν.Ο.Θ μου έδωσαν τις προτάσεις στην Αμερική. Μέσα από τον όμιλο μου έμαθα να πιστεύω στον εαυτό μου και να θέτω υψηλούς στόχους. Χωρίς την στήριξη του ομίλου μου δεν θα βρισκόμουν εδώ. Για αυτόν τον λόγο και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ομίλου κ. Τσαλίκη και τους εφόρους κ. Αθανασόπουλο και κ. Γκιουζέλη που ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκα και φυσικά τους προπονητές μου.  Αλλά πάνω από όλα ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Χρυσόπουλο που ήταν δίπλα μου σε κάθε μου βήμα, σε κάθε αμφιβολία μου, σε κάθε αποτυχία μου και επιτυχία. Ακόμα και τώρα που μας χωρίζουν τόσα χιλιόμετρα επικοινωνούμε καθημερινά και ενημερώνεται για την πορεία μου».

Αμαλία:  «Στον Ν.Ο.Ι όλοι αντιμετώπισαν πολύ θετικά  το ότι θα σπουδάσω στην Αμερική. Με συμβούλεψαν και με παρότρυναν να κάνω το βήμα και είμαι ευγνώμων για αυτό. Τους ευχαριστώ  πάρα πολύ για ότι έκαναν για μένα όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

Αννέτα Κυρίδου: «Είμαι περήφανη ελληνίδα. Θέλω να εκπροσωπώ τη χώρα μου..»

Η Αννέτα Κυρίδου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, είχε πρόταση από τους προπονητές της στις Η.Π.Α να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των Η.Π.Α. Δεν μπορούσαμε να μην της ζητήσουμε να μας μιλήσει γι αυτό. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη:

«Οι προπονήτριες μου βοηθάνε τους αθλητές να βελτιωθούν και οι αθλητές βοηθάνε το πανεπιστήμιο να αναδειχτεί. Η Αμερική εκμεταλλεύεται τα ταλέντα της και δεν αφήνει τίποτα να χαθεί. Παντού ανοίγουν πόρτες. Φυσικά είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα και θέλω να εκπροσωπώ την χώρα μου. Δεν είμαι τελείως αρνητική σε ένα τέτοιο γεγονός αλλά χωρίς να κλείσω καμία πόρτα, το όνειρο μου είναι να σηκώσω την Ελληνική σημαία ψηλά».

Στόχος είναι να φτάσεις κάποια στιγμή να συμμετέχεις και σε Ολυμπιακούς αγώνες με την εθνική ομάδα;

«Νομίζω πως είναι όνειρο κάθε αθλητή να συμμετέχει σε ολυμπιακούς αγώνες. Φυσικά είναι πολύ νωρίς αλλά δεν κρύβω πως είναι ένας από τους στόχους μου. Θα καταβάλω κάθε  προσπάθεια και θυσία για να τον πετύχω».

 Στη σκέψη τους και οι μεγάλοι αγώνες των ομίλων τους αλλά και της εθνικής

Ένα μέρος της σκέψης τους, σε ότι αφορά την κωπηλασία, βρίσκεται πίσω στην Ελλάδα, στους Ομίλους που ανήκουν αλλά και στην εθνική.                                             

Αννέτα: «Η αγωνιστική περίοδος στο πανεπιστήμιο ξεκίνησε από τις 24 Ιανουάριου και έχουμε πολλούς αγώνες μέχρι τον Μάιο. Θέλω να συμμετέχω σε όλους τους αγώνες και να βοηθήσω το πανεπιστήμιο να κατακτήσει υψηλές θέσεις. Όπως είναι κατανοητό είναι δύσκολο να βρίσκομαι σε όλα τα αγωνιστικά ραντεβού είτε του Ν.Ο.Θ. είτε της εθνικής ομάδας. Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και οι υποχρεώσεις ως μέλος του πανεπιστημίου υψηλές. Φυσικά όμως και δεν αποκλείω το γεγονός συμμετοχής μου σε κάποια από αυτά».

Μπροστά στις εγκαταστάσεις κωπηλασίας του Πανεπιστημίου

Αμαλία: «Οι αγωνιστικοί στόχοι είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το πανεπιστήμιο μου που μου εμπιστεύτηκε μια τόσο σημαντική θέση. Για τον λόγο αυτό ακολουθώ τις οδηγίες των προπονητριών μου πιστά και με  μεγάλη συνέπεια. Βεβαίως είναι στα σχεδία μου και  θέληση μου να τρέξω με τα χρώματα της εθνικής και του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από έμενα. Εξαρτάται από τον επικεφαλής προπονητή που θα κρίνει αν αγωνιστικά είμαι ικανή να τιμήσω τα χρώματα της εθνικής αλλά και τον προπονητή  του ομίλου. Εγώ πάντως πιστεύω πως θα  είμαι έτοιμη». 

 Τα κορίτσια ενδέχεται να αγωνιστούν και ως πλήρωμα με το πανεπιστήμιο τους και προπονούνται εντατικά για να είναι έτοιμες όταν τις χρειαστεί η εθνική ομάδα:

 Αννέτα: «Βασικός μας στόχος με την Αμαλία είναι να κρατηθούμε σε καλή φόρμα ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ως μέλη της Εθνικής ομάδας.  Η αλήθεια είναι πως εδώ προπονούμαστε στα μεγάλα κουπιά και οι πιθανότητες για μια δίκωπο είναι περισσότερες».

 Η καθημερινότητα στις Η.Π.Α… Πανεπιστήμιο, μελέτη, προπονήσεις

Ρωτήσαμε την Αννέτα και την Αμαλία για την καθημερινότητα τους εκεί. Πως γεμίζει η ημέρα τους και τι τους λείπει περισσότερο.

Στο super market για προμήθειες

Αννέτα: « Η  καθημερινότητα μου περιέχει μαθήματα και προπονήσεις. Ο χρόνος  για διασκέδαση είναι αρκετά περιορισμένος. Το γεγονός ότι τα αγγλικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα με αναγκάζει να αφιερώσω πολύ χρόνο στις εργασίες μου και στα διαβάσματα μου. Αυτό σε συνδυασμό με τους υψηλούς στόχους που έχω θέσει στην κωπηλασία βαραίνουν το πρόγραμμα μου. Ακόμα σαν μαθήτρια και αθλήτρια του πανεπιστημίου πρέπει να έχω καλές επιδόσεις τόσο στα μαθήματα όσο και στις προπονήσεις. Μια καθημερινή μέρα περιέχει 3ωρες προπόνηση (πρωί ή και απόγευμα), παρακολούθηση μαθημάτων και διάβασμα στην βιβλιοθήκη όπου πρέπει να συμπληρώνουμε 8ωρες την εβδομάδα. Όταν έμαθα ότι δεχτήκανε την Αμαλία χάρηκα πολύ. Εννοείται πως είναι αλλιώς να έχεις μια φίλη σου δίπλα. Το πρόγραμμα μας είναι παρόμοιο και έτσι περνάμε πολλές ώρες μαζί. Διαβάζουμε, προπονούμαστε, πηγαίνουμε βόλτες και γελάμε πολύ. Είναι φυσικό να μου λείπει η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Άλλα ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και έχω συχνά επαφή μαζί τους. Έχω κάνει αρκετές παρέες εδώ με τα κορίτσια της ομάδας αλλά και με άλλα παιδιά του πανεπιστημίου».

Αμαλία: «Ξύπνημα πολύ πρωί στις 6 περίπου, προπόνηση, πρωινό μάθημα, διάβασμα  -προπόνηση,  μάθημα, διάβασμα, ύπνος. Μου λείπουν η οικογένεια μου οι φίλοι μου ο όμιλος  η πόλη μου αλλά είναι κάτι που η εμπειρία μου  εδώ το κάνει πολύ ελαφρύ. Με την βοήθεια της τεχνολογίας επικοινωνώ σχεδόν κάθε μέρα και αισθάνομαι ότι είναι δίπλα μου. Είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο να κάνεις σπουδές και παράλληλα πρωταθλητισμό αλλά είναι μια πρόκληση  και οι προκλήσεις είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Σημασία έχει να αγωνίζεσαι και όχι  να μένεις στατικός».

Περί  Η.Π.Α… “Διαμορφώνουν αθλητές με παιδεία”

Σε ερώτηση μας για το τι ξεχωρίζουν στις Η.Π.Α ως χώρα, οι δύο πρωταθλήτριες μας δήλωσαν εντυπωσιασμένες απο την οργάνωση που υπάρχει. Παράλληλα αξιοσημείωτο το παράδειγμα που χρησιμοποίησε η Αννέτα για το μάθημα ελληνικής μυθολογίας που διδάσκεται στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο σε αντιπαραβολή με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα στο χώρο της παιδείας σχετικά με τα αρχαία ελληνικά.

Αμαλία: «Πρώτα από όλα και μέσα από την συνέντευξη  θέλω να ευχαριστήσω το NCCA των Η.Π.Α για την εξαιρετική τιμή που μου έκαναν δίνοντας μου υποτροφία για τις σπουδές μου καθώς και το πανεπιστήμιο μου. Είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο άνθρωπο με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες να πραγματοποιεί ένα όνειρο ζωής.  Από το λίγο που έχω βιώσει εδώ και είναι πολύ νωρίς για να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη. Πάντως οι πρώτες εικόνες και εμπειρίες είναι καταπληκτικές έως μαγικές. Είναι η χώρα που με εμπιστεύτηκε και με αγκάλιασε μέχρι τώρα, και είμαι ευγνώμων για αυτό. 

Αννέτα: «Η οργάνωση, η σοβαρότητα και η μεθοδικότητα που επικρατεί στην καθημερινότητα, το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούν να  εργάζονται και να απολαμβάνουν την ζωή τους, αλλά και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η μόρφωση των αθλητών.  Η αρχαία ελληνική έκφραση  ‘ νους υγιείς εν σώματι υγιή ‘ εφαρμόζεται καλύτερα εδώ.  Ένα από τα μαθήματα που διδάσκομαι είναι η ελληνική μυθολογία όπου μιλάμε για τις ηθικές αρχές και τις αξίες, την στιγμή που στην Ελλάδα θέλουν να καταργήσουν το μάθημα της Αντιγόνης. Το γεγονός ότι θέλουν και διαμορφώνουν αθλητές με παιδεία είναι αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει για εμένα στην Αμερική». 

Αμαλία πως έχεις φανταστεί τον εαυτό σου μετά από κάποια χρόνια κι όταν πλέον θα έχεις τελειώσει όλες τις σπουδές σου. Υπάρχει κάτι που θέλεις πολύ να κάνεις; 

«Να ολοκληρωθώ όσο μπορώ σαν άνθρωπος πρώτα αλλά και σαν αθλήτρια, προσφέροντας κάτι καλό στους συνανθρώπους μου και γενικά στην κοινωνία».

Αννέτα  εσύ βίωσες τις Η.Π.Α για ένα διάστημα επί προεδρίας Ομπάμα και τώρα με πρόεδρο τον Τράμπ. Βλέπουμε διάφορα στην Ελλάδα όπως αντιδράσεις του κόσμου κλπ. Οι Αμερικανοί συμφοιτητές και φίλοι σου τι λένε γι αυτή την αλλαγή; Το συζητάνε καθόλου;

 «Κοιτάξτε εγώ ζω στην ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης οπότε δεν γνωρίζω πολλά αλλά συζητώντας με τα παιδιά και τους καθηγητές εδώ υπάρχει μια γενική ανησυχία. Ειδικά για τα παιδιά από άλλες χώρες που σπουδάζουν εδώ».

Η Αννέτα και η Αμαλία κωπηλατούν ήδη προς το αύριο με αισιοδοξία. Έχουν τη βεβαιότητα ότι οι υποτροφίες που πήραν και οι σπουδές που θα κάνουν στις Η.Π.Α, θα τις βοηθήσουν σημαντικά να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο στο άθλημα τους αλλά και να χτίσουν σε στέρεες βάσεις το επαγγελματικό τους μέλλον.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Πρώτη συνεδρίαση για το 2017 του Δ.Σ της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά μέσα στο 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και έλαβε μια σειρά αποφάσεων...
Close