Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Απονομές στις σχολές ιστιοπλοΐας και ναυτιλίας του Ν.Ο. Χανίων

Απονομές στους 19 αποφοίτους της σχολής ιστιοπλοΐας και σε 10 της σχολής ναυτιλίας που λειτούργησε πραγματοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων…

Απονομές στους 19 αποφοίτους της σχολής ιστιοπλοΐας και σε 10 της σχολής ναυτιλίας που λειτούργησε πραγματοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Στη σχετκή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ν.Ο.Χ αναφέρονται μεταξύ άλλων:

“Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γ. Πουλιδάκης, η πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων, κα Πράπα-Μυλωνάκη και μέλη του Δ.Σ. του ΝΟΧ.

Ειδικότερα, η κα Μυλωνάκη αναφέρθηκε στο έργο του τμήματος ιστιοπλοΐας, συγχαίροντας εκπαιδευτές και μαθητές ενώ στη συνέχεια ο υπεύθυνος του τμήματος ιστιοπλοΐας, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης παρουσίασε το σκοπό και τα αντικείμενα διδασκαλίας, καθώς και τους εκπαιδευτές της σχολής.

Η σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας

Ο Ν.Ο. Χανίων πρωτοπόρος στην Κρήτη άρχισε να λειτουργεί σχολές το 1984, οπότε ξεκινά η ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας. Από την αρχή υπάρχει μια στενή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας που εξακολουθεί μέχρι σήμερα και ο κανονισμός εκπαίδευσης που ακολουθείται -όπως και τα πτυχία που εκδίδονται και απονέμονται- είναι από τον ΠΟΙΑΘ.

Οι 112 εκπαιδευτικές ώρες κατανέμονται σε 45 θεωρία, 64 σε πρακτική επί του σκάφους εν πλω και 3 εξ αποστάσεως.Σκοπός της σχολής που απευθύνεται σε αρχάριους είναι να καταστήσει ικανά πληρώματα τα οποία αργότερα μετά την απόκτηση σχετικής εμπειρίας θα μπορέσουν να κυβερνήσουν ιστιοπλοϊκά σκάφη. Η σημερινή σχολή του ΝΟΧ είναι η 41η και ο συνολικός αριθμός αποφοίτων ανέρχεται στους 498.

Εκπαιδευτής της σχολής είναι ο πτυχιούχος Μάκης Βασιλάκης ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία και είναι στενός συνεργάτης του ΝΟΧ από το 1984, όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στα Χανιά.

Στη σχολή επιπλέον κλήθηκαν και δίδαξαν οι Κ. Μανιουδάκης (ασφάλεια στη θάλασσα και την ακτοπλοΐα), Εμμ. Λέκκας, πρώην διευθυντής της Ε.Μ.Υ. (μετεωρολογία) και Κ. Νικολαντωνάκης, υπαρχηγός της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του ΝΟΧ (πρώτες βοήθειες).

Η σχολή ναυτιλίας


Η ανάγκη λειτουργίας αυτής της σχολής προέκυψε μέσα από τον ιστιοπλοϊκό κόσμο, ο οποίος παρά την ανάπτυξη του δορυφορικού συστήματος GPS αυτόματου προσδιορισμού της θέσεως του σκάφους, δημιουργεί στους κυβερνήτες ανασφάλεια λόγω πλήρους εξάρτησης από αυτό ενώ βλάβη είναι πιθανή. Ο ΝΟΧ ως αποδέκτης των σχετικών μηνυμάτων αποφάσισε τη δημιουργία της σχολής με εκπαιδευτή τον κ. Μανιουδάκη. Η σχολή περιλαμβάνει την ακτοπλοΐα -με το κύριο βάρος- και την αστρονομία, με κατανομή 21 και 9 εκπαιδευτικών ωρών αντίστοιχα.

Στην ακτοπλοΐα σκοπός είναι η εξοικείωση στη σχεδίαση επί του ναυτικού χάρτη και στις μεθόδους προσδιορισμού του στίγματος. Περιλαμβάνει την εφαρμογή επί χάρτου με προσομοίωση πλου σε ανοικτή θάλασσα, καθώς και σε περιορισμένη θάλασσα με ναυτιλιακούς κινδύνους.
Στην αστροναυτιλία σκοπός είναι η απόκτηση στοιχειωδών γνώσεων ώστε να γίνει κατανοητό πώς με αστρονομική παρατήρηση που προϋποθέτει λήψη ύψους με τον εξάντα συγκεκριμένου άστρου με ακριβή ώρα είναι δυνατός ο προσδιορισμός της θέσεως του σκάφους στην ωκεανοπλοΐα. Επιδίωξη είναι αυτές οι γνώσεις να αποτελέσουν το έναυσμα για περαιτέρω γνώσεις και απόκτηση εμπειριών.

Συντήρηση εκπαίδευσης και εμπειρία

Τέλος, ο κ. Μανιουδάκης παρότρυνε τους αποφοίτους της σχολής να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για απόκτηση σχετικής εμπειρίας, υπενθυμίζοντας ότι αρκετοί κυβερνήτες έχουν ανάγκη πληρωμάτων, αλλά και τη διάθεση από τον ΝΟΧ του εκπαιδευτικού σκάφους «Θαλασσοπόρος» για το σκοπό αυτό, όπως συμβαίνει με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Παλιουδάκης εξέφρασε την εκτίμηση του Δήμου για το επιτελούμενο έργο στο ΝΟΧ, τα συγχαρητήρια προς τους εκπαιδευτές και ευχήθηκε καλά ταξίδια στους αποφοίτους.

Απονομή πτυχίων σχολής ιστιοπλοΐας

Αναλυτικά τα άτομα που ολοκλήρωσαν την 41η Σχολή ιστιοπλοΐας είναι τα εξής:
Αναστόπουλος Γεώργιος, Βλαχάκη Μαρία, Γιαννάκη Κωνσταντίνα, Διαμανταράκης Ανδρέας, Κακαβελάκης Δημήτριος, Καρακώστα Λουκία, Καραμπατσάκη Μαργαρίτα, Καψαλάκης Αλέξανδρος-Νικόλαος, Κρινάκης Παντελής, Κτενιαδάκης Στυλιανός, Λεβεντάκη-Kennedy Ολγα, Μαλεκάκης Γεώργιος, Μαυρέλου Ειρήνη, Παρασκευά Ιωάννα, Πελεκάνος Αθανάσιος, Πενθερουδάκης Βασίλειος, Τσακιράκη Αλκυνόνη, Fostyk Yuriy.

Απονομή πτυχίων σχολής ναυτιλίας

Όσον αφορά τα άτομα που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την 3η σχολή ναυτιλίας είναι τα εξής: Αναστασάκης Κλεάνθης, Αρχοντάκης Αντώνιος, Καβαλινάκης Κωνσταντίνος, Λεβεντάκη-Kennedy Ολγα, Πελεκάνος Αθανάσιος, Περβανάς Νικόλαος, Πετρά Ροδιά, Πλανάκης Κωνσταντίνος, Ποτάγας Οδυσσέας.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

"Ασημένιος" ο Παύλος Κοντίδης στο παγκόσμιο κύπελλο της ISAF

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο της ISAF που ολοκληρώνεται απόψε στο Μαϊάμι το πανηγυρίζει η Κύπρος και ήρθε από τον Παύλο Κοντίδη...
Close