Με τον πλέον ιδανικό τρόπο καθώς η βοήθεια του ανέμου ήταν σημαντική, έπσε η αυλάια του πανελληνίου πρωταθλήματος Optimist 2016 που πραγματοποιήθηκε στη Χίο από τις 18-22 Ιουνίου.
Ο ισχυρός άνεμος φούσκωσε τα πανιά των μικρών ιστιοπλόων χαρίζοντας ξεχωριστές στιγμές στις τρεις κατηγορίες στόλων, τον χρυσό, τον αργυρό και τον χάλκινο.
Τα αποτελέσματα
Στη γενική κατάταξη πρώτη αναδείχθηκε η Αριάδνη Σπανάκη του Ι.Ο. Πειραιά, δεύτερος ο Χρήστος Μουζάκης του Ν.Ο. Τζιτζιφιών Καλλιθέας και τρίτος ο Οδυσσέας Σπανάκης του Ι.Ο. Πειραιά. Στα αγόρια πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Μουζάκης του Ν.Ο. Τζιτζιφιών Καλλιθέας, δεύτερος ο Οδυσσέας Σπανάκης του Ι.Ο. Πειραιά και τρίτος ο Νίκος Καραγιαννίδης του Ν.Ο. Ελλάδος. Στα κορίτσια, η Αριάδνη Σπανάκη του Ι.Ο. Πειραιά κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολούθησε η Μαρία Τσαμοπούλου του Ι.Ο. Πειραιά ενώ τρίτη ήρθε η Μελίνα Παππά του Ι.Ο. Πειραιά.
Οι απονομές
Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έπεσε το βράδυ της Τετάρτης, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση με φόντο το διατηρητέο κτίριο του Ναυτικού Ομίλου, για το οποίο όλοι ευχήθηκαν να αποκατασταθεί σύντομα και να δοθεί προς χρήση. Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αρ. Αδαμόπουλος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τη Χίο και τον Ναυτικό Όμιλο για την άψογη διοργάνωση τονίζοντας ότι και στο μέλλον θα επιδιώξει την πραγματοποίηση αντίστοιχων αγώνων στο νησί.
Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κεντρικό Λιμενάρχη Χρήστο Φραγκιά για τη σημαντική βοήθεια που παρασχέθηκε στους μικρούς αθλητές και στην επιτροπή αγώνων ενώ έκλεισε με την προτροπή προς τον Δήμαρχο να προχωρήσει στην αποκατάσταση του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου.
Τέλος τόσο ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης σημείωσαν ότι με κάθε τρόπο και μέσο η τοπική αυτοδιοίκηση θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Ναυτικού Ομίλου Χίου που αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.