Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Η αίθουσα του Ολυμπιακού Μεγάρου «Ευ αγωνίζεσθαι» στη Λευκωσία γέμισε ασφυκτικά την Τετάρτη το βράδυ (2 Μαρτίου 2016) για να χειροκροτήσει τους άριστους της χρονιάς..

FVTO-VRAVEVTHENTWN-Η αίθουσα  του Ολυμπιακού Μεγάρου  «Ευ αγωνίζεσθαι»  στη Λευκωσία γέμισε  ασφυκτικά την Τετάρτη το βράδυ (2 Μαρτίου 2016)  για να χειροκροτήσει  τους άριστους της χρονιάς.

Με πλήρη  επιτυχία,  στέφθηκε η ετήσια τελετή των βραβεύσεων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Σε μια  ευχάριστη και λιτή βραδιά, οι άριστοι  ιστιοπλόοι  και όμιλοι ανταμείφθηκαν  για  την προσπάθεια τους  στη  χρονιά 2015, παρουσία αθλητικών αξιωματούχων, γονέων  αθλητών και φίλων του αθλήματος.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννος Φωτίου, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αγωνιστική δραστηριότητα της χρονιάς, κάνοντας όμως αρχή για ένα πολύ σημαντικό επερχόμενο για το άθλημα και την Κύπρο γεγονός,

Το καλοκαίρι  στην Ολυμπιάδα του  Ρίο,  η Κυπριακή Ιστιοπλοΐα έχει την τιμή  να εκπροσωπείται από δυο αθλητές. Τον Παύλο Κοντίδη (κατηγορία  Laser) και τον Ανδρέα Καριόλου (κατηγορία RSX).

Υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 2012, ο Παύλος Κοντίδης έγραψε στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου την  πιο χρυσή σελίδα της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας  του τόπου  με την κατάκτηση  του αργυρού μεταλλίου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους δυο αθλητές.

Στον απολογισμό της χρονιάς, αναφέρθηκε αρχικά στην έντονη συμμετοχή των εθνικών μας ομάδων σε διεθνείς  αγώνες, με δύο πολύ συγκεκριμένους στόχους.  Ο πρώτος, ήταν η βελτίωση των νεαρών αθλητών, μέσα από συνθήκες έντονου συναγωνισμού αλλά και γενικότερων παραστάσεων, που λόγω αντικειμενικών συνθηκών  (μέγεθος, αριθμός αθλητών) δεν έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στην Κύπρο και δεύτερος, η διεθνής διάκριση. Με την ΚΙΟ να νοιώθει ικανοποιημένη για την επίτευξη και των δύο στόχων.

Ο  Παύλος Κοντίδης συνέχισε τις επιτυχίες του. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που έγινε στην Κίνα (16-20 Σεπτεμβρίου). Με το αργυρό μετάλλιο επέστρεψε από τη διοργάνωση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που έγινε στο Αμπου Ντάμπι (28 Οκτωβρίου -1η Νοεμβρίου).

Σημαντική επιτυχία,  σημειώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων “ISAF Youth Sailing World Championship” που έγινε  στη Μαλαισία (27 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου). Στην τελευταία  διεθνή συμμετοχή της χρονιάς, οι Ονησίφορος Νεοφύτου  και Νικόλας Πρωτοπαπάς,  κατέκτησαν την έβδομη θέση παγκόσμια  στην κατηγορία SL16.

Οι λοιπές διεθνείς συμμετοχές:

Στο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων Laser 4.7 που έγινε στην Πολωνία (19-24 Ιουλίου).

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser Standard και Laser Radial (U21) που έγινε στην Ολλανδία (17-22 Αυγούστου).

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (U23) που έγινε στη Βουλγαρία (8-15 Αυγούστου) και περιλάμβανε τις κατηγορίες σκαφών 420 και 470.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Optimist που έγινε στην Πολωνία (27 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου).

Αμείωτη συνεχίστηκε η δράση  στα Παγκύπρια πρωταθλήματα, με πολύ καλές επιδόσεις και μαζική συμμετοχή αθλητών. Δείγμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται από Αθλητές και προπονητές.

Έγινε αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλει η ΚΙΟ για την επιμόρφωση και εκπαίδευση των ατόμων που είτε εργάζονται, είτε προσφέρουν εθελοντική εργασία στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα, μέσα από τη διοργάνωση διαφόρων σεμιναρίων και ειδικών εκπαιδεύσεων με την στήριξη και συνεργασία του ΚΟΑ, της ΚΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Όπως για παράδειγμα το σεμινάριο για Εθνικούς Κριτές, που έγινε το τριήμερο 1-3 Μαΐου στο Κέντρο Ιστιοπλοϊκών Αγώνων του ΚΟΑ, στη Λεμεσό. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Διοργανώθηκαν προπονητικά  camps,  με συμμετοχή  αθλητών ψηλού επίπεδου. Το  Μάρτιο, οι ομάδες των Παύλου Κοντίδη και Ανδρέα Καριόλου έλαβαν μέρος σε καμπ προετοιμασίας που έγινε στη Λεμεσό.  Η συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητών αποδεικνύει ξανά ότι οι συνθήκες στον τόπο μας, κλιματολογικές και γενικότερες, είναι  ιδανικές για κάθε αθλητή.

Ευχαρίστησε τους ΚΟΑ, ΚΟΕ, τον επίσημο χορηγό της  Ομοσπονδίας, τον ΟΠΑΠ και όλους τους φορείς και χορηγούς που στηρίζουν την Ομοσπονδία, τους Προέδρους και μέλη των ΔΣ των Ναυτικών και Ιστιοπλοϊκών Ομίλων, για την συνεργασία τους. Τέλος συγχάρηκε τους αθλητές βραβευθέντες και μη, τους προπονητές και τους γονείς των αθλητών, που  στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι  Χαράλαμπος Λόττας  (Γραμματέας ΚΟΕ), Φίλιππος Σοφοκλέους (Αναπληρωτής Γ.Δ.ΚΟΑ). Παρόντες επίσης  οι Γιώργος Χρυσόστομου, Κίκης Παρασκευάς (ΕΕ ΚΟΕ), Σούλα Κολακκίδου (Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, Πρόεδρος αθλητικής επιτροπής).

Την παρουσίαση έκανε ο αθλητικός συντάκτης Αχιλλέας  Γεωργιάδης.

Κορυφαίοι αθλητές

Πρώτος κορυφαίος Ιστιοπλόος

Παύλος Κοντίδης (Ν.Ο.Λεμεσού)

Παρέλαβε ο πατέρας του αθλητή  Δρ Παναγιώτης Κοντίδης

Δεύτερος κορυφαίος Ιστιοπλόος

Ανδρέας Καριόλου (Ι.Ο.Λευκωσίας )

Διακριθέντες  αθλητές

Ονησίφορος Νεοφύτου (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

Νικόλας Πρωτοπαπά (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

Βραβευθέντες αθλητές

Χάρης Παπάζογλου (ΝΟΛ)

Ραφαήλ Θεοχάρους (ΝΟΛ)

Αλέξης Παπάζογλου (ΝΟΛ)

Έλενα Παπάζογλου (ΝΟΛ)

Γεωργία Κωνσταντίνου (ΝΟΚ)

Άννα Κωνσταντίνου (ΝΟΚ)

Αδαμάντιος Διαμαντή (ΝΟΛ)

Νικόλας Λοφίτη (ΝΟΛ)

Λούης Χριστοδούλου (ΝΟΛ)

Ορέστης Γερμανός (ΝΟΛ)

Joseph Ηροδότου (ΝΟΛ)

Παναγιώτης Ιορδάνου (ΝΟΛ)

Κυριάκος Καρατσής (ΝΟΑ)

Σταύρη Τοτού (ΝΟΑ)

Πάνος Κωνσταντίνου (ΝΟΑ)

Ανδρέας Χριστοδουλίδης (ΝΟΑ)

Νικόλας Κανάκη (ΝΟΛ)

Νατάσα Λάππα (ΝΟΛ)

Σωτήρης Φανάρη (ΝΟΛΑ)

Άννα Νεοφύτου (ΝΟΑ)

Δέσποινα Μακρή (ΝΟΑ)

Ορέστης Αποστολίδης (ΝΟΛ)

Πάνος Λάππας (ΝΟΛ)

Χριστίνα Σταυρίδη (ΝΟΛ)

Ειδικά  βραβεία

Τιμητική Βράβευση

Γιώργος Ανδρεάδης, Αντιπρόεδρος World Sailing

(Παρέλαβε  ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΙΟ Τοτός Θεοδοσίου)

Καλύτερος Όμιλος σε επιδόσεις αθλητών κάτω των 13 χρόνων

Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού

Ο νεαρότερος Ιστιοπλόος της χρονιάς

Feodor Zoubovski (Bega Figo)  Ημ. Γέννησης 19/08/2007

Μεταθανάτια Τιμητική Αναγνώριση για την προσφορά στο άθλημα

Πανίκος Ριμής (ΝΟΛ)

Πανίκος Νικολάου (ΝΟΑ)

Ανοικτή  Θάλασσα

1.Νικόλας Επιφανίου S/Y IRON FX (NOA)

2.Άδωνης Καλοπετρίδης S/Y Almira (Bega Figo)

3.Ανδρέας Ταβέλης S/Y Maveric (Ν.Ο.Λεμεσού)

Ναυτικοί  Όμιλοι  Ανοικτής Θαλάσσης

  1. Ν.Ο.Λεμεσού
  2. Ν.Ο.Αμμοχώστου και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου Bega Figo.
  3. St Raphael Yacht Club.

Ναυτικοί όμιλοι

1.Ναυτικός  Όμιλος  Λεμεσού

2.Ναυτικός  Όμιλος Αμμοχώστου

  1. Ναυτικός όμιλος Κερύνειας
FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΟΦΝΣ

Λαμπρή βραδιά η χθεσινή για την ελληνική κωπηλασία καθώς η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε σε μια ζεστή τελετή στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2015..

You May Like

Close