Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Γιώργος Βασιλειάδης στη συνέλευση της Ε.Ι.Ο: «Από τη νέα σεζόν αύξηση 10%-15% στην επιχορήγηση όλων των ομοσπονδιών»!

Σε εξαγγελίες για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής ιστιοπλοΐας, αλλά γενικά όλων των ομοσπονδιών προχώρησε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια της Έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ε.Ι.Ο., στην οποία έδωσαν το παρόν 102 εκπρόσωποι σωματείων!

Σε εξαγγελίες για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής ιστιοπλοΐας, αλλά γενικά όλων των ομοσπονδιών προχώρησε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια της Έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ε.Ι.Ο., στην οποία έδωσαν το παρόν 102 εκπρόσωποι σωματείων!

Ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε ότι από τη νέα σεζόν οι ομοσπονδίες θα πάρουν αύξηση των επιχορηγήσεων από 10% έως και 15%!  Όσον αφορά τις Εγκαταστάσεις των ομίλων δήλωσε ότι πλέον τα σωματεία θα κάνουν χρήση του αιγιαλού χωρίς το παραμικρό κόστος και ότι θα έχουν στη διάθεσή τους πέντε ολόκληρα χρόνια για να  νομιμοποιήσουν όσες έχουν πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι άκουσε από πρώτο χέρι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει στην ομοσπονδία λόγω του πολύ μεγάλου κόστους του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Δανίας, στο οποίο θα προκριθούν το 40% των χωρών που θα τρέξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο πρόεδρος Α. Δημητρακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Α. Παπαθανασίου ενημέρωσαν τον υφυπουργό και τη συνέλευση ότι η Ε.Ι.Ο. υποχρεώθηκε να πληρώσει 120.000 ευρώ και ουσιαστικά να εξαντλήσει  την επιχορήγηση που είχε πάρει από τη Γ.Γ.Α. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η ομοσπονδία αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα ακόμα και για την λειτουργία της. Κατόπιν τούτου η Ε.Ι.Ο. ενημέρωσε την Ε.Ο.Ε., η οποία τα 15 τελευταία χρόνια καλύπτει οικονομικά τους αγώνες πρόκρισης και μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιήσει την υποχρέωσή της που αφορά την ολυμπιακή προετοιμασία. Η Ε.Ο.Ε. αναμένεται να συνεδριάσει γι΄αυτό το θέμα την Τρίτη.

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναλυτικά είπε στη συνέλευση:

Για τους ναυαγοσώστες: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει δώσει τις απαντήσεις. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, όπως και με το Υπουργείο Οικονομικών για να λύσουμε διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Η  συνέλευση ενημερώθηκε ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής και ο γενικός γραμματέας κ. Τεμπονέρας ετοιμάζονται σε λίγες ημέρες να καταθέσουν τροπολογία που θα ρυθμίζει υπέρ των ομίλων τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν με τους ναυαγοσώστες.

Για τη Σχολή Προπονητών: «Πετύχαμε να κρατήσουμε τη Σχολή σε χαμηλό κόστος. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το καταφέραμε. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το πλαίσιο και να ξεπεράσουμε τη ΓΓΑ. Οι Σχολές να λειτουργούν σε συνεργασία των ομοσπονδιών με τα πανεπιστήμια».

Για τα κριτήρια εισαγωγής των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: «Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα. Να ξεκαθαρίσω ότι η απόφαση δεν επηρεάζει τη φετινή χρονιά, δηλαδή δεν θα επηρεαστούν οι αθλητές που θα δώσουν εξετάσεις. Το αντιμετωπίζουμε συνολικά ως κυβέρνηση και στο νέο αθλητικό νόμο το πλαίσιο θα αλλάξει. Το ίδιο ισχύει και για τους αθλητές των σωματείων που μέχρι τώρα δεν είχαν αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ.»

Για τις Εγκαταστάσεις: «Πέρυσι καταφέραμε να πετύχουμε τη νόμιμη χρήση του αιγιαλού για τους ομίλους. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε η χρήση να γίνεται χωρίς χρήματα. Αυτό θα ισχύει μόνο για εμπορική χρήση και θα υπάρχει ανάλογο μίσθωμα. Όσον αφορά τη νομιμοποίηση των Εγκαταστάσεων που έχουν πρόβλημα, οι όμιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να τις τακτοποιήσουν μέσα σε μια πενταετία. Δηλαδή, γλιτώσαμε τις κατεδαφίσεις, εξασφαλίσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας και μένει το κομμάτι της νομιμοποίησης. Ακόμα και για τα σωματεία που είναι στη ζώνη λιμένα. Για τα σωματεία στο Ελληνικό θα περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του επενδυτή. Έχουν γίνει ήδη κάποιες συζητήσεις και το κλίμα είναι θετικό. Έχουμε, πάντως, και τη λύση της Μαρίνας του ΣΕΦ. Για τον ΕΝΦΙΑ εξαιρούνται οι ομοσπονδίες, όχι οι όμιλοι, αλλά υπάρχει μέριμνα τα σωματεία να πληρώνουν λιγότερο φόρο ανάλογα αν η χρήση είναι καθαρά αθλητική η, εμπορική. Το υπουργείο μας έχει εξαιρεθεί από προγράμματα ΕΣΠΑ και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ένα ποσό της τάξης των 40 με 50 εκατ. ευρώ που σε συνεργασία με τους Δήμους θα δοθεί για αθλητικές υποδομές αυστηρά παρεμβατικές.»

Για τις Αδειες Διεξαγωγής Αγώνων: «Πλέον θα απαιτείται απλά μία έγγραφη άδεια από την ομοσπονδία. Ο στόχος μας είναι η ελληνική ιστιοπλοΐα να συμβάλει στην προβολή της χώρας και στην εξεύρεση πόρων από το εξωτερικό. Κι αυτό έχει αρχίσει να υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας.»

Για τις Επιχορηγήσεις: «Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι από την επόμενη σεζόν στις ομοσπονδίες θα υπάρχει αήξηση της τακτικής επιχορήγησης της τάξης του 10% με 15%. Κι ο στόχος μας είναι να διατηρηθεί τουλάχιστον για μια τριετία»

Για τη στήριξη στους αθλητές: «Από το 2019 θα ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο των αθλητών που το δικαιούνται σύμφωνα με τις επιτυχίες τους. Πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 και θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας από τότε που σταμάτησε, δηλαδή την περίοδο 2009-2010. Επίσης από τα κέρδη του ΣΕΦ, που είχαμε αύξηση 50% και μείωση 10% στις δαπάνες, έχουμε εξασφαλίσει ένα ποσό που θα το επιστρέψουμε σε 60 αθλητές υπο τη μορφή υποτροφίας 350 ευρώ τον μήνα. Ανάμεσα σε αυτούς τους αθλητές είναι και 4 νέοι της ιστιοπλοΐας. Το κάνουμε για να δώσουμε κίνητρα στα παιδιά και να τους δείξουμε ότι η Πολιτεία πάντα θα είναι στο πλευρό τους για να συνεχίσουν στο μέγιστο βαθμό την αθλητική τους δραστηριότητα.»

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Έξι αθλητές του Ν.Ο.Θ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας U23 στην Πολωνία

Έξι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης δίνουν το παρών με τα χρώματα της εθνικής ομάδας κωπηλασίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών - Γυναικών (U23) που θα γίνει στην Πολωνία.
Close