Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η κωπηλατική ομοσπονδία για το μεγάλο θέμα που προέκυψε με τη Σοφία Ασουμανάκη.
Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας είναι στο ίδιο μήκος κύματος με όσα είπε ξεκάθαρα και αναλυτικά χθες σε δηλώσεις του στο navysports.gr, (το οποίο άλλωστε ήταν αυτό που ανέδειξε και το θέμα), ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ Γιάννης Καρράς.
Βλ. σχετικό θέμα (“Κεραυνός εν αιθρία” στην Ελληνική κωπηλασία – Έφυγε απ το κοινόβιο η Σοφία Ασουμανάκη που είναι πλέον εκτός εθνικής ομάδας).
Βλ. δηλώσεις Γιάννη Καρρά ( Γιάννης Καρράς: “Η πόρτα της ομοσπονδίας είναι πάντα ανοιχτή για τη Σοφία Ασουμανάκη αλλά με τους δικούς μας κανόνες ).
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ αναφέρει τα εξής:
“Την Τρίτη 16 Μαΐου η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σε συνάντηση που έγινε με τους γονείς της Σοφίας Ασουμανάκη ότι η αθλήτρια θα μεταβεί για σπουδές σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και ως εκ τούτου αποχωρεί από την Εθνική ομάδα .
Από την πλευρά της οικογένειας της αθλήτριας εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχίσει να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα ανάλογα με τις υποχρεώσεις της στο Πανεπιστήμιο.
Η θέση της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας είναι ότι οι πόρτες της Εθνικής ομάδας είναι ανοιχτές με τους όρους και τις προϋποθέσεις που λειτουργεί αυτή”.