H Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου την Ολυμπιακή Φλόγα με την αντιπεριφερειάρχη και χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 στη Βαρκελώνη, Βούλα Πατουλίδου να ανάβει το βωμό στο Λευκό Πύργο.
Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια απήυθυναν χαιρετισμούς ο Δημάρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο εκπρόσωπος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης καθώς και ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Rio 2016 ενώ έγινε και ανταλλαγή δώρων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων.
Η φλόγα διανυκτερεύει στο Λευκό Πύργο και στις 09.00 της Κυριακής 24 Απριλίου, θα αναχωρήσει με προορισμό το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου στις 09.12, θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.
Επόμενος σταθμός της φλόγας θα είναι η Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, Κλεάνθους – Λαμπράκη) στην 4η Δημοτική Κοινότητα, όπου στις 09.42 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής και παράλληλες εκδηλώσεις.
Δείτε τα βίντεο από την τελετή υποδοχής.