Η επίσημη ανακοίνωση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας κωπηλασίας για τον αποκλεισμό των Ρώσων και την συμμετοχή της Ελληνικής ελαφριάς τετρακώπου ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο εκδόθηκε πριν λίγη ώρα επισφραγίζοντας το ευχάριστο γεγονός.
Το navysports.gr αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμμετοχής της ελαφριάς τετρακώπου στους Ολυμπιακούς αγώνες επικοινώνησε με το Θωμά Καραμήτρο μέλος του πληρώματος της Ελληνικής βάρκας ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.
“Είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα πάρουμε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.Τόσο για μένα όσο και για τα άλλα τρία παιδιά ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι πραγματικά η ικανοποίηση. Δικαιώθηκε σήμερα ο αγώνας που κάναμε όλοι μας. Δεν σας κρύβω ότι αυτή τη στιγμή όλοι είμαστε μέσα στην τρελή χαρά και ετοιμαζόμαστε για το ταξίδι που έχουμε μπροστά μας για το Ρίο”.
Όταν ρωτήσαμε τον Θωμά Καραμήτρο εάν έχουν προλάβει να σκεφτούν ο ίδιος και οι άλλοι συναθλητές του τον αγώνα που τους περιμένει στο Ρίο και τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν μας είπε:
“Δεν έχουμε σκεφτεί τίποτα ακόμα. Μετά την προολυμπιακή ρεγκάτα δεν σκεφτόμασταν το Ρίο. Τις τελευταίες ημέρες με τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί αρχίσαμε να συζητάμε το ενδεχόμενο αυτό αλλά ακόμα δεν ξέρουμε λεπτομέρειες για τον αγώνα που θα δώσουμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς απο την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.
Ανακοίνωση για την συμμετοχή της ελαφριάς τετρακώπου ανδρών και του Θωμά Καραμήτρου στους Ολυμπιακούς αγώνες εξέδωσε και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
“Η σκληρή προσπάθεια και επιμονή του Θωμά τον οδήγησε να πετύχει τον υψηλότερο στόχο ενός αθλητή, την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι μας στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης νιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια που δυο δικά μας παιδιά ο Θωμάς Καραμήτρος και η Κατερίνα Νικολαΐδου, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και την Πιερία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα της κωπηλασίας. Θέλω να συγχαρώ εκ μέρους όλης της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την Κατερίνα το Θωμά καθώς και τον προπονητή του Ομίλου και αρχιτέκτονα των επιτυχιών Γιώργο Μπικογιάννη, και να ευχηθώ στους αθλητές μας και όλη την Ελληνική Ομάδα, υγεία και καλή επιτυχία στη προσπάθειά τους . Η σκέψη όλων μας θα είναι μαζί τους στη Βραζιλία.
Κώστας Καρυώτης
Πρόεδρος Ν.Ο.Κατερίνης”.