Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Ι.Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Επ΄ ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, το ΔΣ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, παρουσιάζει με σύντομο και περιεκτικό τρόπο τη δράση του ΙΟΗ από το 1989 μέχρι σήμερα, υπό τον τίτλο ‘’Μια ζωή στη θάλασσα’’..

ΗράκλειοΕπ΄ ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, το ΔΣ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, παρουσιάζει με σύντομο και περιεκτικό τρόπο τη δράση του ΙΟΗ από το 1989 μέχρι σήμερα, υπό τον τίτλο ‘’Μια ζωή στη θάλασσα’’..

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ο Ι.Ο.Η με μια ματιά

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 έτη στο χώρο του ναυταθλητισμού.

Με μία οργανωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από την ίδρυση του, πολύ γρήγορα κατάφερε να διευρύνει τους ορίζοντες του και σήμερα να μπορεί να απευθύνει μια πρόταση άθλησης και ψυχαγωγίας σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, επαγγέλματος και οικονομικής κατάστασης.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, και ως αθλητικό σωματείο – μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διαθέτει μία αξιόλογη αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοϊας τριγώνου στην κατηγορία του παιδικού και εφηβικού αθλητισμού, και διεκδικεί επάξια επιτυχίες σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα, αποτελώντας τον δυνατότερο ιστιοπλοϊκό όμιλο της Κρήτης και έναν από τους ισχυρότερους στην περιφέρεια νήσων Αιγαίου.

Παράλληλα, υποδέχεται συνεχώς νέους αθλητές ηλικίας 7 ετών και άνω στη σχολή εκμάθησης που διαθέτει.

Απευθυνόμενος στους ενήλικες που αγαπούν τα ταξίδια, τη θάλασσα και τον αθλητισμό σε φυσικό περιβάλλον, προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από σχολές ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας να διδαχτούν ναυτοσύνη, αρχές διάσωσης και μετεωρολογίας και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται προκειμένου να ταξιδέψουν ασφαλώς με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, είτε ως κυβερνήτες είτε ως μέλη του πληρώματος.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους νέους ιστιοπλόους όχι μόνο να αποκτήσουν το δίπλωμα ανοικτής θάλασσας, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις γνώσης, παρέας και σκάφους, ώστε να συμμετέχουν σε ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και σε αγώνες ανοικτής θάλασσας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο όμιλος.

Συγχρόνως με όλες τις παραπάνω εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες, ο ΙΟΗ φροντίζει να συσπειρώνει όλα του τα μέλη με τη διοργάνωση κοινωνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, προάγοντας την ομαδική εργασία και συνεργασία και την κοινωνική συναναστροφή και αποτελώντας έτσι σημείο αναφοράς για την κοινωνική ζωή των μελών και των οικογενειών τους .

Σε μία εποχή που το «στέκι» νοσταλγείται από τους μεγαλύτερους και λείπει από τους νεότερους, ως μέλος του ΙΟΗ μπορεί κανείς να βρει εκείνο το χώρο που θα τον εμπνεύσει να δημιουργήσει νέες φιλίες, να απολαύσει τη χαρά της ομαδικής προσπάθειας, να εκτιμήσει τη φύση και την οικολογία έννοιες απολύτως συνυφασμένες με την ιστιοπλοΐα.

ΔΣ Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου

Με τις εκλογές τον Φεβρουάριο του 2016 εκλέχθηκε το παρακάτω ΔΣ:

Μαυράκης Νικήτας: Πρόεδρος

Νικηφορίδης Νικηφόρος : Αντιπρόεδρος

Μαλλιωτάκης Γιώργος: Γενικός Γραμματέας

Χωραΐτης Βασίλης : Ταμίας

Κοσκινοπούλου Μαρία : Έφορος Τριγώνου

Μαρκομανωλάκης Νικόλαος : Έφορος Ανοιχτής Θάλασσας

Καμπάς Εμμανουήλ: Έφορος Εγκαταστάσεων & Υλικού

Τζανής Μιχαήλ : Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Κολυβάκης Γιώργιος: Μέλος ΔΣ

Προσωπικό ΙΟΗ

Προπονητές τριγώνου:

Μιχαήλ Κωνσταντίνος

Χριστίνα Εφραίμογλου

 

Προπονητές Ανοιχτής Θάλασσας:

Αποστολάκης Μανώλης

Βασιλειάδης Μανώλης

Τσαμπουράκης Βασίλης

Αγγελάκης Μανώλης

 

Γραμματειακή Υποστήριξη:

Συγγελάκη Ειρήνη & Μαυροθαλασσίτη Ελένη

Επίσης ο ΙΟΗ διαθέτει ένα πλούσιο δυναμικό ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων με κοινό σκοπό την αγάπη για τη Ιστιοπλοΐα όπου βοηθάει εθελοντικά στις διάφορες εκδηλώσεις και διοργανώσεις.

Εξοπλισμός:

Ο Εξοπλισμός του ΙΟΗ αποκτήθηκε με πολύ κόπο και δωρεές γονέων για να μπορέσουμε αυτή τη στιγμή να αριθμούμε:

15 σκάφη τύπου optimist

10 σκάφη τύπου laser

2 σκάφη τύπου J24,

2 φουσκωτά σκάφη

1 αυτοκίνητο

Εξοπλισμό αγώνων

Υποδομές

Αίθουσα σεμιναρίων

Γραφείο γραμματείας

Αίθουσα συναντήσεων

Εντευκτήριο – Κυλικείο

Container στην είσοδο της μαρίνας για την φύλαξη του εξοπλισμού

Εκπαιδευτικά προγράμματα:

Οι δραστηριότητες του Ι.Ο.Η περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά και αγωνιστικά προγράμματα στην ιστιοπλοΐα τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας.  Κάθε χρόνο διοργανώνονται τρεις σχολές δίμηνης διάρκειας τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους μικρούς ιστιοπλόους με σκάφη optimist και laser. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από δύο Προπονητές και έναν βοηθό Προπονητή.

Αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα δίμηνης διάρκειας πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο στην ανοιχτή θάλασσα, για αρχάριους και προχωρημένους. Τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και τα αγγλικά από τρεις έμπειρους εκπαιδευτές.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου (Ι.Ο.Η), τα τελευταία 20 χρόνια, έχει προσελκύσει και εκπαιδεύσει:

2.000 περίπου παιδιά από 7-17 ετών

2.400 περίπου ενήλικες

Επίσης, ο ΙΟΗ έχει οργανώσει σεμινάρια βοηθών προπονητών και σεμινάρια διαιτησίας διεθνών κανονισμών αγώνων ιστιοπλοΐας.

Διεθνείς, πανελλήνιες ή περιφερειακές διοργανώσεις

Κάθε χρόνο, ο Ι.Ο.Η διοργανώνει ένα μεγάλο αριθμό τοπικών, εθνικών και διεθνών αγώνων, αλλά και διάφορων κοινωνικών εκδηλώσεων. Στις δραστηριότητες του αυτές,  πολύτιμη είναι η εθελοντική συμμετοχή τόσο του προσωπικού όσο και των μελών του, που με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουν συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία των διοργανώσεων. Οι σημαντικότερες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων περιλαμβάνουν:

Διεθνής Ιατρική Ολυμπιάδα 1991

Πανεπιστημιάδα Laser 1992

MINOAN CUP 1993 (Διεθνής διοργάνωση)

IMCO 94 (1994, Πανευρωπαϊκό και Προ-Ολυμπιακό πρωτάθλημα ιστιοσανίδας τύπου    MISTRAL)

ROUND THE WORLD RALLY (1995, συν-διοργανωτής)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλάσης J24,  1995

Πανελλήνιο Περιφερειακό Πρωτάθλημα OPTIMIST 1996

Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JET SKI

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλάσης IMX 38(1997)

Ετήσιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Match Racing Κλάσης J24 (από το 1997 και κάθε έτος)

Συνδιοργανωτής σε μεγάλες διεθνείς ιστιοπλοϊκές εκδηλώσεις , όπως η Οdyssail 2004 ,διοργάνωση στην οποία ο Ι.Ο.Η. συμμετείχε με την τεχνογνωσία του και το ανθρώπινο δυναμικό του.

Συν-διοργανωτής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα IMS 600 το 2005

Συν-διοργανωτής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IMS600 το 2006

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser RDL ανδρών – γυναικών 2006

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 Νέων – Νεανίδων 2007

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 Nέων – Νεανίδων 2008

Συνδιοργανωτής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα PLATU 25 το 2008

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα J24  2009

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα J24 2011

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα J24 2015

Τηρεί από το 1990 και έως σήμερα Ετήσιο Τοπικό Πρωτάθλημα αγώνων Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας & Παγκρήτιων διασυλλογικών αγώνων τριγώνου τα οποία περιλαμβάνει αρκετούς  αγώνες κατ’ έτος.

 Προσφορά

Η προσφορά του ΙΟΗ στη ζωή του Ηρακλείου είναι πολλαπλή. Εκπαίδευση, αθλητισμός, πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και αναπτυξιακή. Αναφέρονται παρακάτω επιλεκτικά μερικά από τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Ομίλου

Οι ιδιοκτήτες των περισσότερων ιστιοπλοϊκών σκαφών στη μαρίνα του Ηρακλείου είναι μέλη και πρώην μαθητές του ΙΟΗ

Επίσης, οι πρώτες πλωτές που έπεσαν στο λιμάνι έγιναν για να φιλοξενηθεί το MINOAN CUP, που οργάνωσε ο ΙΟΗ και στήριξε οικονομικά η Περιφέρεια Κρήτης (Γ. Σενετάκης)

Η τελευταία πλωτή που έπεσε στο λιμάνι έγινε και για να φιλοξενηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα PLATU 25.

Ο ΙΟΗ επίσης οργάνωσε (σε συνεργασία με τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών) σειρά εκθέσεων στο λιμάνι, τα γνωστά Καλοκαίρια 2000-2001-2002-2003,εως και το 2006 σε συνδυασμό με συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις κτλ.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που είναι σε εξέλιξη είναι η ανάπτυξη Ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ με την παραολυμπιακή κατηγορία (2,4mR SONAR) η οποία θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί με την συνεργασία ΟΛΗ και Περιφέρειας Κρήτης.

Οικονομικά Στοιχεία

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου διατηρεί έσοδα και έξοδα και η διαχείριση του γίνεται με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας. Τα κύρια έσοδα του ομίλου έρχονται από τις σχολές και τις συνδρομές των μελών μας και είμαστε με χρηστή διαχείριση μια βιώσιμη επιχείρηση.

Καθιστώντας τον ΙΟΗ ισχυρό και υγιές σωμάτιο θα μπορέσει να έχει μια ουσιαστική, καίρια και αμφίδρομη συνεργασία με τον ΟΛΗ και όλους τους Δημόσιους Φορείς σε όλα τα επίπεδα».

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Ναυτικό Ομιλο Λευκάδας με πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Γιαννουλάτο. Αναλυτικά η δομή του Δ.Σ, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες είναι:..

You May Like

Close