ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»

Του Κώστα Τουτσίδη

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους κωπηλάτες που έβγαλε η χώρα μας. Το 1992 ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας και αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης . Σήμερα ο Κώστας Καρυώτης είναι πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Το navysports.gr βρέθηκε στην Κατερίνη και στη συνάντηση που είχαμε ο πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. μας ανέπτυξε το πλάνο και τη φιλοσοφία, τη δική του και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, για την περεταίρω ανάπτυξη του ομίλου και του ναυταθλητισμού στην Πιερία..

MOV_0001KA (3)Του Κώστα Τουτσίδη

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους κωπηλάτες που έβγαλε η χώρα μας. Το 1992 ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας και αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης . Σήμερα ο Κώστας Καρυώτης είναι πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Το navysports.gr βρέθηκε στην Κατερίνη και στη συνάντηση που είχαμε ο πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. μας ανέπτυξε το πλάνο και τη φιλοσοφία, τη δική του και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, για την περεταίρω ανάπτυξη του ομίλου και του ναυταθλητισμού στην Πιερία..
Τι αλλάζει στον Ν.Ο.ΚΑΤ με το νέο διοικητικό συμβούλιο;

«Από τα τέλη Μαΐου που αναλάβαμε τη διοίκηση έχουμε μεγάλο όραμα για τον όμιλο. Ο όμιλος πρέπει να αναπτυχθεί γενικά, να βγει προς τα έξω και να προβάλλει τους αθλητές του και το συνολικό έργο που παράγει, στην κοινωνία της Κατερίνης. Θεωρώ ότι έχουν γίνει σημαντικά πράγματα. Ήδη το τμήμα της κωπηλασίας είναι πολύ δυνατό και κάνουμε προσπάθεια να αναπτύξουμε περισσότερο και το τμήμα της ιστιοπλοΐας. Είχε έρθει το καλοκαίρι σαν προπονητής ο Πόλυς Σαρινόπουλος και τώρα έχει αναλάβει το τμήμα ο Βασίλης Λύρας. Κάνουμε όμως κι άλλες δράσεις όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα «παίζω με τη Θάλασσα και μαθαίνω» που έγινε το καλοκαίρι και το έχουν αναλάβει ο Βαγγέλης Καρπούζας με την Αναστασία Τουλιοπούλου. Είχανε ένα πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης αλλά κάθε εβδομάδα είχανε στο πρόγραμμα και κωπηλασία και ιστιοπλοΐα. Ήτανε μια από τις δράσεις μας που σκεφτόμαστε να την εντάξουμε στο καλεντάρι του ομίλου έτσι ώστε να φέρουμε περισσότερους νέους και νέες στον όμιλο. Γενικά η φιλοσοφία του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι ότι πρέπει να προβάλλουμε τον όμιλο και τις δράσεις του. Να προβάλλουμε τους αθλητές μας όπως την Κατερίνα Νικολαϊδου, το Νίκο Κακούρη, το Θωμά Καραμήτρου που φέρνουν επιτυχίες στον όμιλο και να προσελκύσουμε έτσι νέα παιδιά να έρθουν στον όμιλο και να τους συναγωνιστούν».

Να υποθέσουμε ότι υπάρχει μακρόπνοο σχέδιο που θα προσπαθήσει να υλοποιήσει η διοίκηση σας;

«Σκεφτόμαστε το αύριο του ομίλου. Έχουμε την τύχη να έχουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και σ αυτό βοήθησε πολύ ο πρώην πρόεδρος του ομίλου ο κ. Ελευθέριος Κολλάρος που σκέφτηκε και έκανε αυτές τις εγκαταστάσεις. Τώρα εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε κάποια εισοδήματα τα οποία βοηθάνε στην άρτια ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργούμε. Η νέα διοίκηση έχει σαν στόχο να αναπτύξει τον όμιλο εντάσσοντας τον σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Υπάρχουν πολλά σχέδια που έχουμε για τις εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια μας, για τη δημιουργία τμήματος παράκτιας κωπηλασίας, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.. γενικά θέλουμε ο όμιλος να ανοιχτεί να γίνει πιο ευρύς».

Πόσο σημαντικό είναι να κατέχουν επιτελικές θέσεις άνθρωποι που να είναι γνώστες των αθλημάτων και να έχουν ασχοληθεί οι ίδιοι μ αυτά;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν στους συλλόγους άτομα τα οποία να έχουν περάσει απ το χώρο να έχουν ζήσει τα αθλήματα αλλά παράλληλα να είναι και άτομα που να έχουν κάποια φιλοδοξία για το σύλλογο. Στο Ναυτικό όμιλο Κατερίνης υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα συμβούλιο που έχει όραμα για τον όμιλο. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε γενικότερα στον αθλητισμό της Πιερίας».

Μετά τον Κώστα Καρυώτη και την Κατερίνα Νικολαϊδου ο Ναυτικός όμιλος Κατερίνης έχει στόχο να συνεχίσει να βγάζει πρωταθλητές;

«Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίζουμε να βγάζουμε πρωταθλητές. Δεν είναι το όραμα μας όμως να βγάζουμε μόνο πρωταθλητές. Θέλουμε να φέρουμε κοντά μας άτομα για να γνωρίσουν τα αθλήματα της Θάλασσας και θέλουμε να φέρουμε παιδάκια να κάνουν αθλητισμό. Δεν μπορείς συνέχεια να βγάζεις πρωταθλητές. Είναι όμως καλό να κρατήσεις τα παιδιά μακριά από πειρασμούς. Αν καταφέρουμε και κρατήσουμε ένα παιδί μακριά από τσιγάρα, ποτά, ξενύχτια και ναρκωτικά θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία. Θέλω να υπάρχει η αίσθηση της οικογένειας εδώ. Να αισθάνονται τα παιδιά ότι έρχονται σ ένα δικό τους χώρο. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Την εποχή του Δημήτρη Κωνσταντινίδη ο Ναυτικός όμιλος Κατερίνης αναπτύχθηκε πολύ και στην κωπηλασία και στην Ιστιοπλοΐα και στο Καγιάκ. Ήταν ο αναμορφωτής του ομίλου. Είχε όραμα και κοντά του ήταν άτομα που όλοι μαζί ήταν σαν μια οικογένεια».

MOV_0001KA (6)Γίνεται και κάποιο πρόγραμμα σε συνεργασία με τα σχολεία;

«Κάνουμε ένα πρόγραμμα από αρχές Μαρτίου μέχρι και τέλος Μαΐου πηγαίνουμε στις έκτες τάξεις όλων των σχολείων της Πιερίας και προβάλλουμε την κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα. Στη συνέχεια έρχονται τα σχολεία εδώ να γνωρίσουν το χώρο μας και τους προβάλλουμε και κάποια βίντεο γύρο από την κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα».

Ο αγωνιστικός προγραμματισμός για το 2016 τι περιλαμβάνει;

«Αρχικός στόχος είναι οι προκρίσεις των παιδιών στην εθνική ομάδα ακολουθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και τα περιφερειακά της ιστιοπλοΐας και φυσικά οι Ολυμπιακοί αγώνες που εύχομαι να έρθει κάτι καλό για μας. Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Θα συνεχίσουμε επίσης το πρόγραμμα «παίζω με τη θάλασσα και μαθαίνω» όπου από φέτος θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα aqua gym και για τις μαμάδες των παιδιών ώστε να συμμετέχουν και να μην κάθονται απέξω».

Σκέφτεστε την πιθανότητα να διεκδικήσετε την ανάληψη κάποιας μεγάλης διοργάνωσης;MOV_0001KA (10)

« Για την επόμενη χρονιά δεν θα ήθελα να μπούμε στη διαδικασία να διεκδικήσουμε την ανάληψη κάποιας διοργάνωσης. Πρώτα πρέπει να στήσουμε τον όμιλο όπως θέλουμε εμείς και στη συνέχεια να φέρουμε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Θα κάνουμε όμως κάποιους αγώνες διασυλλογικούς όπως το «κύπελλο Όλυμπος» τον Οκτώβριο. Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου θα γίνει η κωπηλασία και τη δεύτερη η ιστιοπλοΐα. Στο παρελθόν ο Ναυτικός όμιλος Κατερίνης έχει φιλοξενήσει και Βαλκανικά και πανελλήνια πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας. Σκεφτόμαστε στο απώτερο μέλλον όταν ο όμιλος θα είναι έτοιμος να διεκδικήσουμε κάτι που να έχει να κάνει με ανοιχτή θάλασσα».

Υπήρξε και κάποια εξέλιξη αναφορικά με το χώρο, το ποτάμι όπου προπονούνται οι κωπηλάτες του ομίλου.

«Η περιφέρεια έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε ημέρες και κάνει εκβάθυνση στο ποτάμι όπου η Κατερίνα Νικολαϊδου μαζί με το υπόλοιπο τμήμα της κωπηλασίας κάνουν προπονήσεις. Αυτό γίνεται με την καλή διάθεση από την πλευρά της περιφέρειας για την καλύτερη προετοιμασία της Κατερίνας ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων. Όλοι βοηθάνε. Μας στηρίζει πολύ και ο δήμαρχος της Κατερίνης και η τοπική κοινωνία κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ: «ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

Του Παναγιώτη Στεφάνου Η Κατερίνη μητρόπολη της κωπηλασίας; Οι επιτυχίες της Κατερίνας Νικολαϊδου, έφτασαν την πόλη να διεκδικεί αυτόν τον τίτλο, αν και σύμφωνα με την προπονήτρια των υποδομών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, ήδη τον έχει κατακτήσει!
Close