Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Κατερίνα Νικολαΐδου: “Μας τόνωσε ψυχολογικά το μετάλλιο”

Ο δρόμος των επιτυχιών τους για φέτος άνοιξε στο παγκόσμιο κύπελλο κωπηλασίας στη Λουκέρνη με το Χάλκινο μετάλλιο. Για την Κατερίνα Νικολαΐδου και τη Σοφία Ασουμανάκη ξεκινάει πλέον η τελική ευθεία για το Ρίο. Η Κατερίνα βρέθηκε για λίγες ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κατερίνη για τις απαραίτητες “ανάσες” και μίλησε στο navysports.gr..

13334251_1722135054710856_1093769185_oΟ δρόμος των επιτυχιών τους για φέτος άνοιξε στο παγκόσμιο κύπελλο κωπηλασίας στη Λουκέρνη με το Χάλκινο μετάλλιο. Για την Κατερίνα Νικολαΐδου και τη Σοφία Ασουμανάκη ξεκινάει πλέον η τελική ευθεία για το Ρίο. Η Κατερίνα βρέθηκε για λίγες ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κατερίνη για τις απαραίτητες “ανάσες” και μίλησε στο navysports.gr.

Καλός οιωνός ενόψει του Ρίο το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο;

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα πολύ καλό σημάδι για το πού βρισκόμαστε και το τι μπορούμε να καταφέρουμε στην ολυμπιάδα. Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει ακόμα αρκετό χρονικό διάστημα στο οποίο πολλά μπορούν να αλλάξουν. Ωστόσο, το μετάλλιο αυτό αποτέλεσε μια πολύ καλή ψυχολογική τόνωση για εμάς προκειμένου να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά την προσπάθεια μας και να βελτιώσουμε κάποια λάθη μας στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας.

Πως ήταν το επίπεδο του ανταγωνισμού στη Λουκέρνη; 13321297_1722135411377487_975801606_oΠήρατε και μια πρώτη γεύση από την κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι αντίπαλες σας;

Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν πάρα πολύ υψηλό και αυτό μπορεί να φανεί και από το γεγονός ότι σε όλες τις κούρσες τα αποτελέσματα κρίθηκαν στα τελευταία μέτρα. Αν εξαιρέσουμε τα πληρώματα τα οποία πήραν την πρόκριση για τους ολυμπιακούς αγώνες το προηγούμενο σαββατοκύριακο, όλα σχεδόν τα υπόλοιπα σκάφη συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση. Οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε τις εμφανίσεις που θέλαμε και να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τις αντίπαλες μας, κάτι που έγινε αυτή τη φορά.

Με τη Σοφία σαν πλήρωμα μπορούμε να πούμε ότι πλέον πλησιάζεται το να βρεθείτε στην καλύτερη σας κατάσταση; Πως είναι η χημεία μεταξύ σας;

13315358_1029731857111487_1347930163856418833_nΜε την Σοφία έχουμε δέσει ακόμα παραπάνω ως πλήρωμα και ως φίλες και ξέρουμε πλέον πώς να βοηθήσουμε η κάθε μια μας την άλλη. Στη παρούσα φάση εμείς είμαστε απόλυτα ικανοποιημένες τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την απόδοση μας. Ευελπιστούμε να ακολουθήσουμε το προπονητικό πλάνο που υπάρχει χωρίς τραυματισμούς και να είμαστε απόλυτα έτοιμες στους ολυμπιακούς αγώνες προκειμένου να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η προετοιμασία συνεχίζεται τι περιλαμβάνει από δω και πέρα μέχρι να φύγετε για Βραζιλία το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα θα γίνεται όλο και πιο απαιτητικό13315660_1046675118719127_1973447999128220988_n και δύσκολο μιας και μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Έχουμε λίγες ημέρες άδεια να γυρίσουμε σπίτια μας και στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Καστοριά όπου θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου όπου θα αναχωρήσουμε για τη Βραζιλία.

Ανάμεσα σ όλη αυτή την πίεση των προπονήσεων που είναι λογικό να υπάρχει, βρίσκεις χρόνο για τον άνθρωπο Κατερίνα; Ξεφεύγεις έτσι ώστε να παίρνεις τις απαιτούμενες ανάσες;

Σίγουρα οι απαιτήσεις και η πίεση στην προπόνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη, ειδικά στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Συνεπώς όντως ο χρόνος είναι πάρα πολύ περιορισμένος. Ωστόσο, πιστεύω ότι η εύρεση έστω και λίγου χρόνου ώστε να μπορέσεις να τον αφιερώσεις στον εαυτό σου και να ηρεμήσεις είναι εξίσου σημαντική όσο και η προπόνηση. Πέραν της σωματικής κούρασης η ψυχολογική πίεση είναι πολύ έντονη και έχουμε δει και πολλές φορές να στερεί σημαντικές διακρίσεις σε πολύ καλά προπονημένους αθλητές. Προσωπικά προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι τον λιγοστό αυτό χρόνο που μας απομένει όσο καλύτερα γίνεται είτε αυτό είναι μία βόλτα, είτε ένας καφές με καλούς φίλους, είτε απλώς κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο.

Αγωνία υπάρχει όσο πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες;

Αγωνία σίγουρα υπάρχει καθώς τόσο για εμένα όσο και για την Σοφία θα είναι η πρώτη μας συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες. Ωστόσο, αυτό που προσπαθούμε και δουλεύουμε καθημερινά είναι να εκμεταλλευτούμε αυτή την αγωνία προς όφελος της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας μας αλλά και να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί σε άγχος και συνεπώς σε λάθος αντιμετώπιση των εκάστοτε καταστάσεων.

Πρόσφατα σε είδαμε να συγκινείσαι ανάβοντας το βωμό με 13087337_10209002517797877_4173794206424541464_nτην Ολυμπιακή Φλόγα στο Καλλιμάρμαρο. Ήταν ένα δυνατό συναίσθημα λόγω του συμβολισμού ή επικράτησε η αίσθηση ότι «κουβαλάς όλη την Ελλάδα» πάνω στη βάρκα όταν κωπηλατείς;

Πρόκειται για μια στιγμή που δύσκολα κανείς μπορεί να περιγράψει με λόγια… Δεν περίμενα ότι θα δακρύσω αλλά η συγκίνηση και τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Είναι ιδιαίτερη τιμή να έχεις επιλεγεί ως η τελευταία λαμπαδηδρόμος και να μπαίνεις σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο στάδιο με κόσμο και κανάλια από όλο το πλανήτη περιμένοντας εσένα με την Ολυμπιακή Φλόγα για να σε χειροκροτήσουν. Εκείνη την ώρα όντως αντιλαμβάνεσαι ότι αντιπροσωπεύεις ολόκληρη τη χώρα. Κάτι που νοιώθουμε όλοι οι αθλητές και όταν συμμετέχουμε σε διεθνείς διοργανώσεις φορώντας την αθλητική στολή με τα χρώματα της εθνικής μας σημαίας. Έτσι αυτή η τιμή του να ανάψεις το βωμό με την Ολυμπιακό Φλόγα ενώνει αυτά τα δύο συναισθήματα και νοιώθεις μια προσωπική δικαίωση και αναγνώριση για τις τόσες πολλές θυσίες και δυσκολίες που έχεις περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη μια φορά τις θερμότατες ευχαριστίες μου στους κυρίους Σπύρο Καπράλο  και Ιωάννη Καρρά καθώς βέβαια και σε όλους όσους πίστεψαν σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια και βρίσκονται στο πλευρό μου.

13267848_10208190272067976_3578627715703037102_nΞέρεις ότι αυτές οι δικές σας επιτυχίες βοηθάνε τους Έλληνες να ξεφεύγουν για λίγο από σκληρή πραγματικότητα των ημερών και να νοιώθουν περήφανοι. Τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

Είναι απίστευτο συναίσθημα να καταφέρνεις να ανέβεις στο ψιλότερο σκαλί του κόσμου ακούγοντας τον εθνικό ύμνο της χώρας σου. Είναι ο απόλυτος χαρακτηρισμός της λέξης ευτυχία. Πόσο μάλλον όταν καταφέρνεις να δίνεις κάποιες, λίγες τουλάχιστον στιγμές χαράς και υπερηφάνειας σε τόσους ανθρώπους στην χώρα σου που είναι στο πλευρό σου ή σε παρακολουθούν μέσα στη σκληρές συνθήκες της σημερινής πραγματικότητας. Αν θα έπρεπε να διαλέξω κάτι ως μήνυμα θα ήταν αυτό που απορρέει από τις προσπάθειες τόσο τις δικές μου όσο και των άλλων μελών της εθνικής ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Οι διακρίσεις μας είναι αποτέλεσμα μιας σωστής, συστηματικής και ομαδικής δουλειάς παρά την πίεση και τις αλλεπάλληλες δυσκολίες που είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με αντίστοιχους αθλητές άλλων χωρών. Αντίστοιχα, εύχομαι και ελπίζω ότι οι δυσκολίες και οι θυσίες που απαιτείται να γίνουν σήμερα στην Ελλάδα θα οδηγήσουν με την σειρά τους σε θετικά αποτελέσματα για το κράτος και τους πολίτες.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Oι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι πάνε Χίο!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πραγματοποιηθεί στη Χίο, από τις 28 Αυγούστου 2016 έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2016..

You May Like

Close