Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η βραδιά των κορυφαίων της ιστιοπλοΐας

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση «Βραδιά των πρώτων» που διοργάνωσε η  ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση «Βραδιά των πρώτων» που διοργάνωσε η  ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Εκτός από τους ιστιοπλόους που κατέκτησαν μέσα στο 2018  25 μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, βραβεύτηκαν και πολύ μεγάλα ονόματα, τα οποία δόξασαν την ελληνική ιστιοπλοΐα από το 1960 μέχρι και το 1990.

Ανάμεσά τους ήταν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος το 1960 ως τότε διάδοχος κατέκτησε στη Ρώμη το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με το σκάφος «Νηρεύς» στην κατηγορία Ντράγκον μαζί με τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη.Τιμήθηκαν και οι Τάκης Κουλιγκάς, Τάσος Μπουντούρης, Αρης Ραπανάκης, Δημήτρης Δεληγιάννης και Λεωνίδας Πελεκανάκης. Η Ε.Ι.Ο. τίμησε ακόμα τον πρόεδρο της Δ.Ο.Α. Ισίδωρο Κούβελο, τον πρόεδρο της διεθνούς κλάσης 470 Δημήτρη Δήμου, τον πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π.Ι Κώστα Μάνθο και την προϊσταμένη του υγρού στίβου της Γ.Γ.Α. Χρυσάνθη Κυριάκου.

Στην γιορτή, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε Σπύρος Καπράλος, ο Α΄αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Στέλιος Αγγελούδης, ο γεν. γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π Γεώργιος Λενός, ο τέως «Αθάνατος» Λάμπης Νικολάου, η πρόεδρος του Σ.Ε.Ο Βούλα Κοζομπόλη, σύσσωμο το ΔΣ. της Ε.Ι.Ο., εκπρόσωποι του δήμου Καλλιθέας, σωμάτων ασφαλείας, της Εκκλησίας και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της Ε.Ι.Ο. μίλησε ο πρόεδρός της Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην προσπάθεια της ομοσπονδίας να αναλάβει τη διοργάνωση ενός γκραν σλαμ της κατηγορίας ΣΤΑΡ. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Αν τα καταφέρουμε θα είμαστε οικονομικά αυτάρκεις, διότι ένας αγώνας «Star Sailors League» έχει τους δικούς του διεθνείς χορηγούς. Στις Μπαχάμες πριν λίγο καιρό το έπαθλο στον πρώτο νικητή ήταν 200.000 δολάρια, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τα ποσά για τα οποία μιλάμε. Σε αυτόν τον αγώνα έτρεξαν 25 σκάφη κι ανάμεσα στους 50 αθλητές ήταν 8 χρυσοί Ολυμπιονίκες, 7 αργυροί και 9 χάλκινοι. Έχει τεράστια σημασία για την ιστιοπλοΐα και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό να διεξάγεται ένας τόσο μεγάλος αγώνας στην χώρα μας».

Στην εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά με βίντεο στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας», τους δύο αγώνες Finn που φιλοξένησε και την συγκλονιστική ενέργεια fair play του Κύπριου αθλητή Παναγιώτη Ιορδάνου, ο οποίος παραχώρησε το σκάφος του στον Τούρκο Αλικιάν Καϊνάρ, και φυσικά στην διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Finn που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Ξεχωριστό κομμάτι της βραδιάς ήταν η βράβευση δημοσιογράφων που εδώ και πολλά χρόνια στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το άθλημα. Έτσι, τιμήθηκαν οι Νίκος Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτης Ξανθόπουλος, Χρήστος Παϊπέτης και Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση από τον κ. Βασιλειάδη στην πρωταθλήτρια ομάδα πανελλήνιου ομαδικού στα Optimist που ήταν αυτή της περιφέρειας Β. Ελλάδας (Αναστάσιος Γκαρίπης Ο.Φ.Θ., Μαρία Βογιατζοπούλου Ν.Ο. Καλαμαριάς, Αναστασία Παπαγεωργίου Ν.Ο.Θ., Θεοφάνης Ζήσης Ν.Ο.Θ.). Ο υφυπουργός αθλητισμού στη δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία ό,τι μου έφερε είχε αρχή, μέση και τέλος. Βάλαμε μαζί κάποιους στόχους και τους φέραμε σε πέρας. Η μεγαλύτερη προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας», για το οποίο είμαι υπερήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του. Θα προσφέρει πολλά στην ιστιοπλοΐα, στον αθλητισμό και γενικότερα στην κοινωνία».

 Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ   2018                                                

 1. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ TORNADO ΑΝΔΡΩΝ 1η  2018 ΓΑΛΛΙΑ
 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ TORNADO ΑΝΔΡΩΝ 1η 2018 ΓΑΛΛΙΑ
 3. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ LASER STD U19 1η 2018 ΠΟΛΩΝΙΑ
 4. ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ TECHNO 293 PLUS  Ν.  ΑΝΔΡΩΝ 2η  2018  ΛΕΤΟΝΙΑ
 5. ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 420  U17 ΕΦΗΒΩΝ 2η 2018 ΗΠΑ
 6. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 420 U17 ΕΦΗΒΩΝ 2η 2018 ΗΠΑ
 7. ΠΑΠΠΑ ΜΕΛΙΝΑ 420 U17 ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2η 2018 ΗΠΑ
 8. ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 420 U17 ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2η 2018 ΗΠA

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – TARRAGONA  2018                                   

ΦΑΚΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ   LASER RDL  ΓΥΝΑΙΚΩΝ   1η 2018  ΙΣΠΑΝΙΑ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΩΝ – BUENOS AIRES  2018                                        

ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣTECHNO 293 + Μ ΕΦΗΒΩΝ  1η 2018 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  2018                                           

 1. ΠΑΠΠΑ ΜΕΛΙΝΑ 420 U17 ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1η 2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 2. ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 420 U17 ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1η 2018  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 3. ΚΥΡΠΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ LASER RDL MEN U21 Ν.ΑΝΔΡΩΝ 1η  2018 ΓΑΛΛΙΑ
 4. ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  TECHNO293 U17 ΕΦΗΒΩΝ  1η 2018 ΕΛΛΑΔΑ
 5. ΔΙΒΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ TECHNO293 PLUS Ν.ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2η 2018 ΙΤΑΛΙΑ
 6. ΜΟΝΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ LASER 4.7 ΕΦΗΒΩΝ  2η 2018 ΕΛΛΑΔΑ
 7. ΣΠΑΝΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 420 Ν. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2η  2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ 420 Ν. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2η 2018  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 9. ΚΕΡΚΟΥΛΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ LASER 4.7 ΕΦΗΒΩΝ 3η 2018 ΕΛΛΑΔΑ
 10. ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 420 U17 ΕΦΗΒΩΝ 3η 2018  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 11. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 420  U17 ΕΦΗΒΩΝ 3η 2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΜΙΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ                      

         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙOΥ  ΕΛΛΑΔΟΣ    

         ΟΜΙΛΟΣ

Ν Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                

         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ        

         ΟΜΙΛΟΣ        

Ν.Ο.ΒΟΛΟΥ & ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

                

         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ       

         ΟΜΙΛΟΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

                

         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ        

         ΟΜΙΛΟΣ

Ν.Ο. ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ

             

         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 

         ΟΜΙΛΟΣ

Ν.Ο. ΓΑΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

                

         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΟΥ    

         ΟΜΙΛΟΣ

Ν.Ο. ΡΑΦΗΝΑΣ

              

         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ    

         ΟΜΙΛΟΣ

Ν.Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ  

Με υπόδειξη των μελών του ΠΑ.Σ.Π.Ι βραβεύτηκε και ο προπονητής Αντώνης Γραμμένος, ο οποίος ήταν μέντορας πολλών σημερινών προπονητών σε ολυμπιακές κατηγορίες.

Λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Σαν Ρέμο οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθούν και θα βραβευτούν στην επόμενη εκδήλωση μαζί με τον προπονητή Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Κύπριο Παναγιώτη Ιορδάνου.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Τους κορυφαίους αθλητές του για το 2018 βράβευσε ο Ο.Φ.Θ

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τις βραβεύσεις των κορυφαίων της προηγούμενης χρονιάς πραγματοποίησε και φέτος ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης σε αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Close