Του Κώστα Τουτσίδη
Στο περιθώριο των αγώνων παράκτιας κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Βότσεια 2015” της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδας, ο πρόεδρος του ομίλου Νίκος Καιρίδης μίλησε στο navysports.gr, για τους αγώνες, το άθλημα της παράκτιας κωπηλασίας στην Ελλάδα καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ των ομίλων και την κοινωνική τους προσφορά..
Πρόεδρε μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα η Θεσσαλονίκη ξαναείδε σήμερα παράκτια κωπηλασία.
“Ήταν μια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να ξαναδεί αγώνες παράκτιας κωπηλασίας μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε πέρυσι. Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να πούμε ότι αυτό οφείλεται και στη Ναυτική διοίκηση βορείου Ελλάδας που είναι διοργανωτής με αφορμή τα «Βότσεια» και στο πλοίαρχο κ. Παυλούδη που είναι κοντά στους ομίλους και στον όμιλο φίλων θαλάσσης σαν παλιός κωπηλάτης. Ήταν δική του ιδέα να διοργανωθεί ένας κωπηλατικός αγώνα με τα σκάφη της παράκτιας κωπηλασίας υπο τον φόβο μήπως δεν μπορέσει να γίνει αγώνας Ολυμπιακής κωπηλασίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014 και μετά του προκριματικούς της Πεσκάρα, ο όμιλος διοργανώνει τους αγώνες προς τιμή του Ναυάρχου Βότση”.
Πόσοι όμιλοι συμμετείχαν;
“Συμμετείχαν όλοι οι όμιλοι της Θεσσαλονίκης ΝΟΘ, ΙΟΘ, ΟΦΘ, Ναυτικός όμιλος Καλαμαριάς. Το τμήμα του coastal rowing που ουσιαστικά είναι οι παλαίμαχοι και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ήρθε και ο όμιλος του Πεθελινού από τις Σέρρες. Ελπίζουμε τις επόμενες χρονιές να συμμετέχουν κι άλλοι όμιλοι απ όλη την Ελλάδα και να γνωρίσουν την παράκτια κωπηλασία. Είναι ένα άθλημα που ταιριάζει πολύ στις ελληνικές συνθήκες, στις ελληνικές θάλασσες και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη”.
Είδαμε και πολλούς Θεσσαλονικείς που περπατούσαν στην παραλιακή ζώνη να

σταματάνε για να παρακολουθήσουν και να βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.
“Εμείς που ασχολούμαστε με το ναυταθλητισμό θεωρούμε απαράδεκτο η θάλασσα να είναι άδεια από σκάφη είτε κωπηλατικά είτε ιστιοπλοϊκά. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν προκαλούμε το ενδιαφέρον του Θεσσαλονικιού να στρέφει το βλέμμα του προς τη θάλασσα. Η νέα παραλία είναι ένα κομψοτέχνημα για την πόλη ωστόσο θα ήμασταν πιο ικανοποιημένοι εάν είχε εξ αρχής διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των ομίλων για στεγασμένη επιφάνεια. Τα κωπηλατικά σκάφη είναι πολύ μεγάλα σε μήκος καλό είναι να υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος”.
Σε ποιούς τομείς υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες;
“Όλοι οι όμιλοι στη Θεσσαλονίκη έχουν προβλήματα για το πώς θα φέρουν τους θεσσαλονικείς πιο κοντά στο υγρό στοιχείο. Ευτυχώς ο Δήμος δεν μας δημιουργεί πλέον προβλήματα και προσανατολίζεται στο πως θα φέρει πιο κοντά στη θάλασσα τους κατοίκους της πόλης. Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Δήμος δεν έχει μεγάλη δικαιοδοσία πάνω στο παραλιακό μέτωπο κι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας. Θέλουμε να έχουμε στενότερη και καλύτερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, είτε λέγεται υπουργείο οικονομικών είτε λέγεται λιμεναρχείο. Δεν θέλουμε να μας βλέπουν σαν αντιπάλους αλλά σαν ανθρώπους που είμαστε αφιερωμένοι στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και θα είμαστε αρωγοί όπου χρειαστεί είτε με το ανθρώπινο δυναμικό μας είτε με τα σκάφη μας”.
Αναφορικά με την προσφορά του Ο.Φ.Θ στο κοινωνικό σύνολο ο πρόεδρος του ομίλου αναφέρθηκε και σε μια συγκεκριμένη δράση που σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη τονίζοντας:
“Σαν όμιλος έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει έλλειψη ενός απινιδωτή σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Από τον ερυθρό σταυρό εως και το μέγαρο μουσικής χιλιάδες άνθρωποι περπατάνε και αθλούνται και δεν υπάρχει ένας απινιδωτής σε περίπτωση κάποιου καρδιακού προβλήματος. Ο όμιλος έχει ήδη παραγγείλει ένα τέτοιο μηχάνημα να υπάρχει στις εγκαταστάσεις του. Με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ έχουμε εκπαιδεύσει τους προπονητές μας και με βάση τις περιορισμένες λόγω των συνθηκών δυνάμεις μας είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Σε λίγο καιρό θα δημοσιοποιήσουμε και κάποια τηλέφωνα όπου θα μπορεί κάποιος σε περίπτωση ανάγκης να απευθυνθεί. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί αυτό το μηχάνημα».
Να επανέλθουμε στην παράκτια κωπηλασία. Είστε οι πρωτοπόροι του αθλήματος στη Θεσσαλονίκη και έχετε και τους παγκόσμιους πρωταθλητές στον όμιλο σας, τι σκέψεις κάνετε για τα επόμενα χρόνια για την παράκτια κωπηλασία. Διεκδίκηση και ανάληψη κι άλλων διοργανώσεων ίσως;
«Είμαστε όντως πρωτοπόρος όμιλος στην Ελλάδα στην παράκτια κωπηλασία. Αυτό οφείλεται ασφαλώς στους αδελφούς Γκουντούλα. Ωστόσο οφείλεται και στη συμβολή ενός διοικητικού παράγοντα του ομίλου του Θανάση Μητρούση που πρόσφατα ανέλαβε εκ μέρους της ομοσπονδίας να προεδρεύει μιας επιτροπής για την ανάπτυξη του αθλήματος. Σαν όμιλος έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε περισσότερο αυτό το εξαιρετικό άθλημα. Εμείς σαν όμιλος θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας είτε μέσα από τα «Βότσεια» είτε μέσω των δικών μας κωπηλατικών αγώνων τα « Δανιόλεια» να διοργανώνουμε κάθε χρόνο αγώνες παράκτιας κωπηλασίας. Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στους ομίλους να αποκτήσουν σκάφη παράκτιας κωπηλασίας. Ο Ο.Φ.Θ είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος στην Ελλάδα που χάρη και στους αδελφούς Γκουντούλα έχει οκτώ σκάφη παράκτιας κωπηλασίας. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό χωρίς υλικό δεν υπάρχει και η ανάπτυξη που θέλουμε. Ελπίζουμε να μπορέσουν και οι άλλοι όμιλοι να αποκτήσουν τα δικά τους σκάφη».
Πάντως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ σας. Πρόσφατα ο Ναυτικός όμιλος Θεσσαλονίκης σας τίμησε γιατί δανείσατε τα σκάφη σας για να προετοιμαστεί το πλήρωμα του ΝΟΘ που πήρε μέρος στους Μεσογειακούς αγώνες.
«Όλοι οι όμιλοι της Θεσσαλονίκης διοικούνται από ανθρώπους που βάζουν στην άκρη τις διάφορες έριδες που προκύπτουν . Στόχος όλων μας είναι να αναπτυχθεί ο ναυταθλητισμός και είναι γεγονός ότι έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία. Όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται κατα καιρούς ξεπερνιούνται χάρη στον κοινό μας στόχο».