Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Ξεκινάει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23 – Όλα έτοιμα στα Γιάννενα για τη μεγάλη διοργάνωση

Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται πλέον το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών (U23), οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. 

Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται πλέον το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών (U23), οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. 

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κωπηλασίας και την Οργανωτική Επιτροπή να ευελπιστούν σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, αντάξιο διεθνών αγώνων που φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας κατά το παρελθόν όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής. Όσο για την Ελληνική Εθνική Ομάδα, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και ο στόχος είναι μία εξαιρετική εμφάνιση που θα συνοδεύεται από μετάλλια!

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στα Γιάννενα θα βρεθεί αύριο, προκειμένου να παρακολουθήσει το Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας Νέων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς

Υπενθυμίζεται ότι η Τελετή έναρξης των αγώνων θα λάβει χώρα σήμερα, Παρασκευή, ώρα 19.00 στις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα  τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 09.00.

Την ιδιαίτερη σύνδεσή του με τη πόλη των Ιωαννίνων θυμήθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Πολωνός Ryszard Stadniuk κατά τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου. Πριν 40 χρόνια ως μέλος της Εθνικής Ομάδας της Πολωνίας, είχε πραγματοποιήσει στη λίμνη Παμβώτιδα την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, στους οποίους είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο! Παρατήρησε δε ότι μέσα σ’ αυτό τι διάστημα άλλαξαν πολλά!

Ο κ. Stadniuk εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα, θυμήθηκε την πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό αγώνα το Πανευρωπαϊκό Νέων, στο οποίο, όπως είπε, εμπλέκονται όλο και περισσότερες χώρες.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και τις τοπικές αρχές για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, καθώς και προς όλους όσοι δουλεύουν για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Νέων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Stadniuk για τη σταθερή του στήριξη, τόνισε πως όλα είναι έτοιμα  σε οργανωτικό επίπεδο, προσθέτοντας πως «ευλεπιστούμε ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση, αντάξια εκείνων που έχουμε κάνει στο παρελθόν». Ο κ. Καρράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και δημόσια τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δε θα γίνονταν αγώνες, όπως τόνισε με έμφαση, την ελληνική Πολιτεία που επίσης στήριξε την προσπάθεια, τους εθελοντές, τους χορηγούς και τους ανθρώπους της πόλης που συνέβαλαν στο εγχείρημα. 

«Από πλευράς ομάδας έχουμε μία πολύ βαριά κληρονομιά καθώς στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Μπρεστ της Λευκορωσίας είχαμε κατακτήσει πέντε χρυσά μετάλλια», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ. Πρόσθεσε δε πως «η ελληνική ομάδα έχει προετοιμαστεί σωστά και, παρόλο που είναι κουρασμένη από τους πολλούς αγώνες που έκανε, ευελπιστούμε ότι τα παιδιά μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Γιαννιώτες», τους οποίους κάλεσε και δημόσια να παραβρεθούν στους αγώνες για να ενισχύσουν τη χώρα μας και τους αθλητές της. 

Ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αλέξανδρος Μπερής καλωσόρισε και δημόσια αθλητές και συνοδούς στην πόλη των Ιωαννίνων και ευχήθηκε μία πολύ καλή εξέλιξη στους αγώνες του Πανευρωπαϊκού. Όπως είπε, «δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις προσπάθειες που γίνονται εδώ και δύο χρόνια περίπου από την Οργανωτική Επιτροπή για την επιτυχία των αγώνων, στις οποίες είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας και κυρίως του Περιφερειάρχη Ηπείρου, του Δημάρχου Ιωαννίνων, αλλά και πάρα πολλών ανθρώπων που βοήθησαν όλα αυτό το διάστημα». Καταλήγοντας, ο κ. Μπερής ευχήθηκε οι αγώνες να είναι πολύ καλοί και για την ελληνική Εθνική Ομάδα. 

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε, με τρεις αθλητές από εκείνους που συμμετέχουν με την ελληνική Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Νέων και συγκεκριμένα τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και τον Στέφανο Ντούσκο από τα Γιάννενα που θα τη διεκδικήσει ξανά τη νέα χρονιά.

Ο κ. Ποστιλιόνε χαρακτήρισε μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη τη διοργάνωση που έχει αναλάβει η χώρα μας χάρη στις προσπάθειες που έγιναν από τους τοπικούς φορείς, την πόλη των Ιωαννίνων και την Κωπηλατική Ομοσπονδία. Υπενθύμισε δε τη μεγάλη προσφορά στο άθλημα της Κωπηλασίας του αείμνηστου Προέδρου του Ν.Ο.Ι. Σωτήρη Στάμου, ενός μεγάλου οραματιστή, όπως τον χαρακτήρισε, τονίζοντας πως «ό,τι βλέπουμε σήμερα εδώ, όλα αυτά γύρω μας, ξεκίνησαν και έγιναν χάρη στο δικό του όραμα»!

Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στους τρεις παριστάμενους αθλητές, τονίζοντας για τις Μ. Κυρίδου και Χρ. Μπούρμπου ότι αποτελούν μία εξαιρετική περίπτωση καθώς πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο στην ηλικία μόλις των 18 – 19 ετών και συμπλήρωσε πως «έχουν ένα σπουδαίο μέλλον μπροστά τους γιατί έχουν κίνητρο για να πετύχουν». Για τον Στεφ. Ντούσκο είπε ότι αποτελεί έναν αθλητή – έκπληξη, ο οποίος ως έφηβος στέφθηκε έκτος Ολυμπιονίκης στο Ρίο, ενώ στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Σαρασότα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και προέβλεψε ότι τη νέα χρονιά θα πάρει την πρόκριση για το Τόκιο. 

«Πίσω από τους τρεις αυτούς αθλητές που σίγουρα θα πάνε στους Ολυμπιακούς του 2020 υπάρχει μία πολύ σημαντική ομάδα νέων αθλητών, οι οποίοι θα φτάσουν ως μία μεγάλη… αρμάδα πληρωμάτων στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθεια της Πολιτείας για την επαγγελματική οργάνωση και τον συντονισμό της Κωπηλασίας και τη στήριξη της Εθνικής Ομάδας που είναι η σημαία της χώρας μας», κατέληξε ο κ. Ποστιλιόνε. 

Δηλώσεις έκαναν και οι τρεις Έλληνες Πρωταθλητές. Η Μαρία Κυρίδου τόνισε πως «αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σηκώσουμε ψηλά την ελληνική σημαία» και ευχαρίστησε τους χορηγούς της για τη στήριξη. Η Χριστίνα Μπούρμπου παραδέχθηκε πως «έχουμε άγχος επειδή θα μας βλέπουν από κοντά οι δικοί μας, όμως από την άλλη θα έχουμε και τη στήριξή τους» και ανέφερε πως ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως έχουν πάρει την πρόκριση για το Τόκιο.

Τέλος, Στέφανος Ντούσκος εξέφρασε τη χαρά του που αυτή τη φορά αγωνίζεται στο σπίτι του, τα Γιάννενα, κάλεσε τους Γιαννιώτες να κατέβουν στο ΠΕΑΚΙ για να δουν τους αγώνες και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ξεκινάει άμεσα προετοιμασία για να διεκδικήσει του χρόνου «εισιτήριο» για το Τόκιο.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Ολοκληρώθηκαν τα καλοκαιρινά προγράμματα του Ν.Ο.Κατερίνης «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» και «Ιππόκαμπος».

Η καλοκαιρινή περίοδος έκλεισε με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» και «Ιππόκαμπος». 
Close