Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Ο απολογισμός του 2016 στην κωπηλασία παρουσιάστηκε από την Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ

Ολυμπιακοί αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε άνδρες – γυναίκες και εφήβους – νεάνιδες, αντίστοιχα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το Βαλκανικό πρωτάθλημα ήταν οι διοργανώσεις που έλαβαν μέρος τη χρονιά που έφυγε οι κωπηλάτες και κωπηλάτριες της εθνικής μας ομάδας με μεγάλη επιτυχία…

Ολυμπιακοί αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε άνδρες – γυναίκες και εφήβους – νεάνιδες, αντίστοιχα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το Βαλκανικό πρωτάθλημα ήταν οι διοργανώσεις που έλαβαν μέρος τη χρονιά που έφυγε οι κωπηλάτες και κωπηλάτριες της εθνικής μας ομάδας με μεγάλη επιτυχία.

Η Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ προχώρησε σε έναν απολογισμό της συνολικής παρουσίας των αθλητών και αθλητριών μας σε όλες αυτές τις διοργανώσεις για το 2016.  Στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την κωπηλατική ομοσπονδία αναφέρονται τα εξής:

“Όταν μια πολύ δύσκολη χρονιά όπως αυτή που μόλις έφυγε, με πολλά οικονομικά εμπόδια και σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, ολοκληρώνεται με την κατάκτηση 28 μεταλλίων αλλά και σπουδαίων εμφανίσεων σε πολύ υψηλό επίπεδο δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.
Η ελληνική Κωπηλασία για μια ακόμη αγωνιστική σεζόν κράτησε ψηλά τη γαλανόλευκη και απέδειξε ότι διαθέτει και παρόν αλλά κυρίως μέλλον χάρις τη μεθοδική, άοκνη και επίπονη δουλειά που κάνουν αθλητές, προπονητές συνεργάτες και διοίκηση.

Το 2016 ήταν Ολυμπιακή χρονιά αλλά παράλληλα και μια χρονιά με πολλές οικονομικές δυσκολίες, όπως αυτές που βιώνει η χώρα μας οι οποίες δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί όπως όλοι θα ήθελαν και είχαν σχεδιάσει η προετοιμασία για τα μεγάλα διεθνή ραντεβού.
Παρόλα αυτά τα γαλανόλευκα κουπιά αγωνίστηκαν σε δυο τελικούς Ολυμπιακών αγώνων κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα , ένα σε παγκόσμιο Κύπελλο , δυο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 21 σε Βαλκανικούς αγώνες που μάλιστα φιλοξενήθηκαν στην Καστοριά.

Στις εσωτερικές διοργανώσεις και στις δυο φάσεις του πανελληνίου πρωταθλήματος ο ΝΟ Ιωαννίνων αναδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας , έγιναν όμως σπουδαίες μάχες και με τον ΝΟ Θεσσαλονίκης που αναδείχθηκε πολυνίκης για φέτος ενώ το επίπεδο του συναγωνισμού τόσο σε Σχοινιά όσο και Παμβώτιδα λίμνη ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό φίλο της κωπηλασίας.

Πιο αναλυτικά οι επιτυχίες των αθλητών μας στις διεθνείς διοργανώσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 2016

Μια ανάσα από το βάθρο έφτασε το διπλό σκιφ των γυναικών με τιςΚατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη. Τα δυο κορίτσια , αν και πολύ νέο πλήρωμα , με λίγες κούρσες υψηλού επιπέδου στα χέρια τους, αντιμετώπισαν ως ίσος προς ίσο πολύ έμπειρες αντιπάλους και τερμάτισαν στην 4η θέση του τελικού.
Πολύ μεγάλη έκπληξη από την τετράκωπο άνευ ελ βαρών των Ανδρών όπου οι Σπύρος Γιάνναρος –Παναγιώτης Μαγδανής- Στέφανος Ντούσκος-Γιάννης Πέτρου αν και ταξίδεψαν την τελευταία στιγμή στο Ρίο χωρίς πλήρη προετοιμασία κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό και να κατακτήσουν την 6η θέση στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.
Ένας λάθος υπολογισμός στον ημιτελικό άφησε εκτός τελικού της βαριά τετράκωπο των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου-Γιώργο Τζιάλλη-Γιάννη Τσίλη – Διονύση Αγγελόπουλο που έδειξαν τις δυνατότητές τους στον μικρό τελικό καταλαμβάνοντας την 2η θέση και την 8η στη γενική.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΗ ΟΛ.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ/Α-Γ/Α-Γ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 23 /ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Τέσσερα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων.
Το μοναδικό χρυσό κατέκτησε η δίκωπος άνευ των εφήβων με τους Νίνο Νικολαϊδη-Γιάννη Καλανδαρίδη σημειώνοντας μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 6.32:51 μετά από δέκα χρόνια. Ήταν το δεύτερο χρυσό που κατάκτησε το συγκεκριμένο πλήρωμα το 2016 αφού είχε ανέβει στο βάθρο και στο ευρωπαικό εφήβων.
Ασημένιο μετάλλιο στο Ρότερνάμ κατέκτησαν η δίκωπος άνευ Ανδρών κάτω των 23 με τους Στέφανο Ντούσκο –Γιάννη Πέτρου(φωτό) καθώς και το διπλό σκιφ Νεανίδων με της Αναστασία Βόντζου-Αννέτα Κυρίδου. Και για τα δυο κορίτσια ήταν το δεύτερο ασημένιο μέσα στη χρονιά μετά από εκείνο στο Ευρωπαικό Νεανίδων.
Τέλος το μοναδικό χάλκινο στο παγκόσμιο του Ρότερντάμ το χάρισε στην Ελλάδα το τετραπλο σκιφ ελ βαρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή-Γιώργο Κόνσολα-Σπύρο Γιάνναρο-Λευτέρη Κόνσολα.

2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Α-Γ

Στη Λουκέρνη και στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Ρίο το
διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Η τετράκωπος άνευ με τους Χρήστου-Τσίλη-Τζιάλλα-Αγγελόπουλο (φωτο) πήρε την 6η θέση στον μεγάλο τελικό.

ΕΥΡΩΠΑϊΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χωρίς μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας . Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τα δυο Ολυμπιακά πληρώματα (μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν είχε προκύψει η πρόκριση της ελαφριάς τετρακώπου) με τη τετράκωπο άνευ τη βαριά και τους Χρήστου-Τσίλη-Τζιάλλα-Αγγελόπουλο να καταλαμβάνει την 5η θέση και το διπλό σκιφ των γυναικών και τις Νικολαϊδου-Ασουμανάκη να κατακτούν την 1η στον μικρό τελικό.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Στο Τρακάϊ της Λιθουανίας αναδείχθηκαν δυο σπουδαία ελληνικά πληρώματα που κέρδισαν τις εντυπώσεις το 2016. Ο λόγος για την δίκλωπο άνευ των εφήβων και τους Νίνο Νικολάϊδη και Γιάννη Καλανδαρίδη (φωτό) που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο κι έγινε η πρώτη ελληνική βάρκα στο συγκεκριμένο αγώνισμα που κατακτά χρυσό. Αργότερα το ελληνικό δίδυμο κατάκτησε το χρυσό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Όπως σημαντική επιτυχία πέτυχαν και τα κορίτσια του διπλού σκιφ Αννέτα Κυρίδου και Αναστασία Βόντζου που ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλι του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Οι δυο ελληνίδες κωπηλάτριες κατάκτησαν το αργυρό και στο Παγκόσμιο του Ρότερντάμ.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ήταν η σειρά της Ελλάδας , το 2016, να φιλοξενήσει του Βαλκανικό πρωτάθλημα που αφορά στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων και η Καστοριά αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά σπουδαία οικοδέσποινα.
Γι αυτό και οι Έλληνες αθλητές φρόντισαν να την αποζημιώσουν , μαζί και όσους βρέθηκαν στην όμορφη πόλη για να παρακολουθήσουν τους αγώνες . Έτσι κατέκτησαν 21 συνολικά μετάλλια εκ των οποίων 7 χρυσά, 10 ασημένια και 4 χάλκινα χαρίζοντας στη χώρα μας την 2η θέση στη γενική βαθμολογία πίσω από την Ρουμανία, ενώ παράλληλα έδειξαν έτοιμα για να πετύχουν ακόμη μεγαλύτερους στόχους στο μέλλον”.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Στις 06/01 το 1ο κοινόβιο του 2017 για την εθνική κωπηλασίας - Δήλωση Αθανασιάδη στο navysports.gr

Ανήμερα των Θεοφανίων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου ξεκινάει η δραστηριότητα για το 2017 για την εθνική ομάδα της κωπηλασίας...
Close