Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Ο ΝΟΑΘ στην εκδήλωση μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Ναυτικός Ομιλος Ανοιχτής Θάλασσας, θα δώσει το παρών στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, την Πέμπτη 19 Μαϊου, στη Θεσσαλονίκη..

Γενοκτονία ΠοντίωνΟ Ναυτικός Ομιλος Ανοιχτής Θάλασσας, θα δώσει το παρών στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, την Πέμπτη 19 Μαϊου, στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση:

«ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ Γ΄ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΗΜΑ ΠΟΝΤΙΩΝ.

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων της πρώην ΕΣΣΔ και η Ποντιακή Νεολαία, διοργανώνουν εκδήλωση στο χώρο του Λευκού Πύργου, στις 19 Μαΐου 2016 και ώρα 8.30μ.μ., για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας.

Το Γ΄ Σώμα Στρατού θα πραγματοποιήσει Επίσημη Τελετή Υποστολής της Σημαίας, με τη συμμετοχή αγήματος Ποντίων και τη Στρατιωτική Μουσική του Γ΄ Σώματος Στρατού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 7.30μ.μ. Πλατεία Αριστοτέλους(Παραλία)

Συγκέντρωση Σωματείων και Νεολαίας. Ακολουθεί Πορεία Μνήμης προς το Λευκό Πύργο μέσω της Λεωφόρου Νίκης.

Της πορείας προΐσταται, ένα τμήμα μαυροντυμένων γυναικών, που κρατά τη «Φοτά», σύμβολο ιστορικής σημασίας, πλαισιωμένη από άγημα Ποντίων και από εκπρόσωπους σωματείων και τοπικών φορέων με παραδοσιακές φορεσιές (Αρμένιοι, Βλάχοι, Ηπειρώτες, Θράκες, Κρήτες, Κύπριοι, Μικρασιάτες, Σαρακατσαναίοι, κλπ).

Στο θαλάσσιο μέτωπο του Λευκού Πύργου θα είναι ελλιμενισμένα ιστιοπλοϊκά σκάφη, φέροντα την Ελληνική και την Ποντιακή Σημαία.

  • 8.30μ.μ.:Επίσημη Τελετή Υποστολής Σημαίας από το Γ΄ Σώμα Στρατού με τη συμμετοχή αγήματος Ποντίων, στον φωτισμένο πένθιμα, Λευκό Πύργο.

Ακολουθούν εκδηλώσεις Μνήμης.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Ποντιακό Ελληνισμό αλλά και όλους τους Έλληνες, που τη 19η Μαΐου, θα γίνει για πρώτη φορά, Επίσημη Τελετή Υποστολής της Σημαίας από το Γ΄ Σώμα Στρατού, με τη συμμετοχή αγήματος Ποντίων.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδας και η συμβολική αυτή κίνηση,απευθύνεται στη συλλογική Μνήμη της ελληνικής Κοινωνίας.

Πλησίον του Λευκού Πύργου, από το πρωί της 19ης Μαΐου, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί, «εν είδει προσκυνήματος» στην Ποντιακή Οικογένεια και στην κυψέλη αυτής, το Ποντιακό Σπίτι.

Αποσκοπούμε στην αποκατάσταση μιας ιστορικής αδικίας και επιδιώκουμε να λειτουργήσουμε ως οδοδείκτες στη συνείδηση των σύγχρονων κοινωνιών, συντελώντας στην αποφυγή αναπαραγωγής παρόμοιων καταστάσεων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΤΙΜΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ».

Παράλληλα, ο ΝΟΑΘ ενημερώνει πως την προσεχή Τετάρτη, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση αγωνιζομένων για το Κύπελλο του Πλαταμώνα στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Συνεχίζει ο Κοντίδης στο Μεξικό…

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Παύλου Κοντίδη, στον κόλπο Μπαντέρας του Μεξικό, στο πλαίσιο του ‘’Laser World Championship 2016’’. Αυτή τη στιγμή και μετά από 8 ιστιοδρομίες ο Κύπριος βρίσκεται στη 14η θέση της κατάταξης..
Close