Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Ο Ν.Ο.Ι. υποδέχθηκε και ξενάγησε σχολεία στις εγκαταστάσεις του, στο πλαίσιο της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν η σημερινή και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων άνοιξε τις πύλες του σε σχολεία της πόλης, θεωρώντας την περίσταση ως μία καλή ευκαιρία προκειμένου να υποδεχθεί και να ξεναγήσει τα Γιαννιωτόπουλα στις εγκαταστάσεις του και να τους παρουσιάσει για πρώτη φορά το άθλημα της Κωπηλασίας, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με το στολίδι της πόλης μας, την Παμβώτιδα…

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν η σημερινή και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων άνοιξε τις πύλες του σε σχολεία της πόλης, θεωρώντας την περίσταση ως μία καλή ευκαιρία προκειμένου να υποδεχθεί και να ξεναγήσει τα Γιαννιωτόπουλα στις εγκαταστάσεις του και να τους παρουσιάσει για πρώτη φορά το άθλημα της Κωπηλασίας, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την Παμβώτιδα.

Μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., οι προπονητές του Ομίλου αλλά και οι δύο φορές Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης ξενάγησαν εκατοντάδες μαθητές στα λεμβαρχεία, στο κλειστό γυμναστήριο, στο γραφείο με τα κύπελλα του Ν.Ο.Ι., ενώ αθλητές έκαναν επίδειξη στα παιδιά με βάρκες μέσα στη λίμνη.

Σε δηλώσεις της η προπονήτρια του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου τόνισε, με την ευκαιρία της Ημέρας, την ανάγκη οι γονείς να στρέψουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, ο οποίος όπως είπε, έχει οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία. «Όταν τα παιδιά αθλούνται και διαβάζουν ταυτόχρονα γίνονται πιο ενεργοί πολίτες», σημείωσε με έμφαση. Η κ. Γκρέμου αναφέρθηκε και στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων τονίζοντας πως από το 1954 που ιδρύθηκε, δημιούργησε μία τεράστια παράδοση στον χώρο της Κωπηλασίας, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο παγκόσμιους πρωταθλητές αλλά και αρκετούς Ολυμπιονίκες. «Η Κωπηλασία είναι ένα άθλημα που αξίζει να δοκιμάσει κάθε παιδί στα Γιάννενα και πιστεύω ότι θα το λατρέψει γιατί δεν είναι μονότονο. Μπαίνουμε στη λίμνη, κάνουμε προπόνηση και γυμναστική με βάρη στη στεριά, υπάρχουν ατομικά και ομαδικά πληρώματα, οι αθλητές έχουν καθημερινή επαφή με το υγρό στοιχείο και με τη φύση, κάτι που είναι μοναδικό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και του Ρίο Γιώργος Τζιάλλας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο Ν.Ο.Ι. υποδέχθηκε τόσα Γιαννιωτόπουλα στην έδρα του χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Κάλεσε και δημόσια τα παιδιά «να γνωρίσουν την Κωπηλασία, να ασχοληθούν μαζί της, να την αγκαλιάσουν, να την αγαπήσουν και, γιατί όχι, να καταφέρουν κάποια στιγμή να φτάσουν και να διακριθούν σε διεθνείς διοργανώσεις».

Από την πλευρά του και ο έτερος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και του Ρίο Γιάννης Τσίλης χαρακτήρισε σπουδαία περίσταση την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, επισημαίνοντας όμως πως δυστυχώς στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει ιδιαίτερη αθλητική παιδεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν συχνά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αθλήματα όπως η Κωπηλασία. Όπως τόνισε, «στις μέρες μας τα μοναδικά αθλήματα που γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και λίγο το βόλεϊ. Τα υπόλοιπα είναι λιγότερο δημοφιλή στη χώρα μας, σε αντίθεση με το εξωτερικό όπου ωθούν όλα τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και υπάρχει μία σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για τα αθλήματα». Παράλληλα, κάλεσε τα Γιαννιωτόπουλα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο άθλημα της Κωπηλασίας.  

Τέλος, η γυμνάστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων Χρυσάνθη Τσακανίκα αναφέρθηκε στην ξενάγηση των μικρών μαθητών στον Ν.Ο.Ι. και στην ενημέρωση που τους έγινε. Όπως είπε, «μέσα από αυτή τη δράση θέλουμε τα παιδιά να γνωρίσουν το χώρο, να τους δώσουμε τα ερεθίσματα, με σκοπό στο μέλλον κάποια απ’ αυτά να ασχοληθούν με το άθλημα της Κωπηλασίας ή και με άλλα αθλήματα». Ευχαρίστησε δε τον Ναυτικό Όμιλο για τη φιλοξενία. Ερωτηθείσα για το κατά πόσο καλλιεργείται σήμερα στα σχολεία η αθλητική παιδεία, αναφέρθηκε στα αθλητικά προγράμματα που διεξάγονται σ’ αυτά, στις αθλοπαιδιές, ενώ σημείωσε πως Ημέρες όπως η αφιερωμένη στον Σχολικό Αθλητισμό αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για να έρχονται οι μαθητές σε επαφή με τα διάφορα αθλήματα προκειμένου να λαμβάνουν το ερέθισμα ώστε να ασχοληθούν τελικά με κάποιο από αυτά.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στον  Πύργο Κωπηλασίας του ΕΑΝΚΙ

Την ευκαιρία να δει από κοντά τον Πύργο Κωπηλασίας και τις παρόχθιες εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο είχε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λιμνοπούλα για τα εγκαίνια του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον Πρόεδρο Βαγγέλη Παλατζίδη και μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, τους βουλευτές Γιάννη Στέφο, Μερόπη Τζούφη και Χρήστο Μαντά, αλλά και τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστο Αλεξίου και μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., επιθεώρησε όλο τον Πύργο και διαπίστωσε τις ανάγκες που υπάρχουν όσον αφορά στην προετοιμασία του για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα το 2019.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. επισήμανε στον Υφυπουργό και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς την ανάγκη κατάρτισης το συντομότερο δυνατό μίας μελέτης με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις κωπηλατικές εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ, ώστε αυτές να προχωρήσουν εγκαίρως και όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Εξάλλου στις ίδιες εγκαταστάσεις πριν το Πανευρωπαϊκό θα διεξαχθεί, ως… πρόβα τζενεράλε,  το καλοκαίρι του 2018 ή 19 η β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Παίδων – Κορασίδων.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Χαμόγελα κατά την επιστροφή της εθνικής Κωπηλασίας από τη Σαρασότα

Μετά από ένα πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι επέστρεψε από τη Φλόριντα η Εθνική ομάδα κωπηλασίας. Στο Ελ Βενιζέλος παρά την προχωρημένη ώρα την υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωυσίδης, ο έφορος Εθνικών ομάδων Βασίλης Πολύμερος καθώς και πολλοί φίλοι συγγενείς και προπονητές...
Close