Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας το Σαββατοκύριακο με συμμετοχή 27 σωματείων απ’ όλη τη χώρα.

Στα Γιάννενα χτυπάει αυτές τις ημέρες η «καρδιά» της ελληνικής Κωπηλασίας καθώς το Σαββατοκύριακο διεξάγονται στην Παμβώτιδα οι αγώνες β΄ φάσης του 85ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων ΑμεΑ, με τη συμμετοχή 27 σωματείων και 280 αθλητών απ’ όλη τη χώρα.

Στα Γιάννενα χτυπάει αυτές τις ημέρες η «καρδιά» της ελληνικής Κωπηλασίας καθώς το Σαββατοκύριακο διεξάγονται στην Παμβώτιδα οι αγώνες β΄ φάσης του 85ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων ΑμεΑ, με τη συμμετοχή 27 σωματείων και 280 αθλητών απ’ όλη τη χώρα.

Οι προετοιμασίες στις παρόχθιες κωπηλατικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα για τη διεξαγωγή των αγώνων είναι εντατικές, όπως και οι εργασίες ανακατασκευής του υγρού στίβου της λίμνης, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά, την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου και τους εκπροσώπους Περιφέρειας, Δήμου και ΠΕΑΚΙ να εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα γίνει ένα πολύ καλό Πρωτάθλημα, το οποίο εξάλλου, θα αποτελέσει τελική δοκιμασία ενόψει φιλοξενίας στα Γιάννενα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Διοργάνωση με υψηλές απαιτήσεις, που όπως τόνισαν, θα αποδειχθεί κρίσιμη για τη μελλοντική διεξαγωγή κι άλλων διεθνών αγώνων στα Γιάννενα!

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, 27 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα με επίλεκτους αθλητές υψηλού επιπέδου θα λάβουν μέρος στη β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Γιάννενα, εκτιμώντας ότι οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολύ καλούς αγώνες. Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων που θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, ο στίβος της λίμνης είναι υπό γενική ανακατασκευή. Ήδη μπαίνουν νέα συρματόσκοινα και σταδιακά θα γίνουν και οι εξέδρες που απαιτούνται για την άφεση και ευθυγράμμιση των πληρωμάτων. 

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει λάβει οδηγίες για τους αγώνες από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν τα Γιάννενα τον προηγούμενο μήνα και προχωρά με βάση αυτές. Φυσικά δε λείπουν τα προβλήματα, με τον κ. Καρρά να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην άρνηση ορισμένων από τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν λεμβαρχεία του ΠΕΑΚΙ, τα οποία κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες της Κωπηλασίας το 1991, να τα παραχωρήσουν για διάστημα δύο εβδομάδων ενόψει του Πανευρωπαϊκού Νέων! «Είναι μία κίνηση η οποία μας στεναχωρεί ιδιαίτερα, επειδή άνθρωποι του αθλητισμού αρνούνται να κατανοήσουν ένα εθνικό διακύβευμα. Η διεξαγωγή ενός Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με συμμετοχή πάνω από 27 χωρών είναι μία εθνική υπόθεση και σε δεύτερη φάση και τοπική υπόθεση για την πόλη των Ιωαννίνων, καθώς από την επιτυχία της διοργάνωσης θα εξαρτηθεί πόσο καλό θα είναι το μέλλον της όσον αφορά σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ας σκεφτούν τα σωματεία αυτά τις αποφάσεις τους, ας δείξουν σύνεση και ας παραχωρήσουν τα λεμβαρχεία για τη διοργάνωση», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, προσθέτοντας πως από πλευράς Διοίκησης ΠΕΑΚΙ έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Κλείνοντας, ο κ. Καρράς σημείωσε ότι ενόψει Πανευρωπαϊκού, η Ομοσπονδία μαζί με την Περιφέρεια, τον Δήμο και το ΠΕΑΚΙ προσπαθεί να φέρει τις κωπηλατικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, σε επίπεδο αντίστοιχο με εκείνο του 1991 όταν και κατασκευάστηκαν. Διευκρίνισε δε ότι η συντήρηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, όπως και όλων των αθλητικών κέντρων, αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, η οποία δεν μερίμνησε όπως όφειλε, δίνοντας τις αναγκαίες επιχορηγήσεις στην εκάστοτε Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. «Ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε και αυτή η διοργάνωση θα γίνει αφορμή τα Γιάννενα να φιλοξενήσουν κι άλλους διεθνείς αγώνες στο μέλλον», κατέληξε.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας εξέφρασε ως εκπρόσωπός της, τη σταθερή διάθεση της Περιφέρειας Ηπείρου να βοηθάει όπου χρειάζεται για να γίνονται όσο το δυνατόν καλύτεροι αθλητικοί αγώνες στην περιοχή μας «Έχουμε ανταποκριθεί σε ό,τι μας ζητήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, βοηθάμε και οικονομικά και ηθικά κι αυτό κάνουμε και τώρα. Είμαστε παρόντες σε όλα τα αθλητικά δρώμενα», τόνισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Θωμάς Γιωτίτσας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι φιλοξενούνται στην πόλη μας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, τονίζοντας ότι «οι αθλητές και οι επισκέπτες της πόλης που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε και υπεραξία σ’ αυτό που λέγεται τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων, κάτι για το οποίο έχουμε παλέψει πολύ ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία πέντε χρόνια κι έχουμε πλέον απτά αποτελέσματα». Ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στο Πρωτάθλημα.

Το μέλος της απερχόμενης Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Νέων Χαρά Δούκα δήλωσε περήφανη που η πόλη μας θα υποδεχθεί τον Σεπτέμβριο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Όπως υπενθύμισε, «οι αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου, που αποτελούν ένα test event για το Πανευρωπαϊκό είναι η τρίτη Πανελλήνια διοργάνωση που ζήσαμε εμείς ως Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ» και ευχήθηκε με τη σειρά της καλή επιτυχία.

Τέλος, η Μάρθα Παλαιοπάνου, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, σωματείου συνδιοργανωτή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες το Σαββατοκύριακο να γεμίσουν τις κερκίδες στην όχθη της Λιμνοπούλας και να δουν το Πρωτάθλημα εμψυχώνοντας τους νεαρούς αθλητές που αγωνίζονται σ’ αυτό. Όπως είπε, το Πανελλήνιο είναι ένα κρίσιμο τεστ ενόψει του Πανευρωπαϊκού Νέων του Σεπτεμβρίου, το οποίο χαρακτήρισε ως δύσκολο εγχείρημα. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όταν υπάρχει συνεργασία και αλληλεγγύη, έχουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα», σημείωσε ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Αλέκο Καχριμάνη, σταθερό αρωγό της διοργάνωσης, τον Δήμο Ιωαννιτών, το ΠΕΑΚΙ και την Κωπηλατική Ομοσπονδία. Και η κ. Παλαιοπάνου αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν ενόψει του Πανευρωπαϊκού, όπως τα συρματόσχοινα του υγρού στίβου της λίμνης, ζητώντας όλοι να σεβαστούν την προσπάθεια όσων αγωνίζονται να έρθει αυτός στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι οι προκριματικοί αγώνες θα γίνουν αύριο, Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.. Την Κυριακή οι ημιτελικοί θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα, ενώ οι τελικοί αγώνες θα αρχίσουν στις 9.40 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στη 1 μ.μ..

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Τα μελτέμια «συνοδεύουν» και πάλι το «Ράλλυ Αιγαίου»

Με ιδανικές για ιστιοπλοΐα συνθήκες πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του «56ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.
Close