Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Ποστιλιόνε: “Ίδιες πιθανότητες πρόκρισης όλα τα πληρώματα μας”

Αισιόδοξος για την πρόκριση και των τριών ελληνικών πληρωμάτων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας λίγο πριν την έναρξη του προολυμπιακού τουρνουά της Λουκέρνης..

postiglone2ΑΑισιόδοξος για την πρόκριση και των τριών ελληνικών πληρωμάτων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας λίγο πριν την έναρξη του προολυμπιακού τουρνουά της Λουκέρνης.

Επίσης εξήγησε τις εμφανίσεις των δυο ελληνικών πληρωμάτων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όχι μόνο.

Είστε αισιόδοξος για τα τρια πληρώματα που θα διεκδικήσουν πρόκριση στους ολυμπιακούς αγώνες.

Eίναι απαραίτητο να διευκρινίσω την γενική κατάσταση με τους κωπηλάτες σε ότι αφορά στην προετοιμασία τους.  Έχουμε ένα πολύ μικρό αριθμό αθλητών διαθέσιμο για την εθνική ομάδα.  Όταν βρίσκουμε ταλέντα, αυτά σταματούν την δραστηριότητά τους πολύ νωρίς, πάρα πολύ νωρίς.  Φανταστείτε, το 2012 είχαμε το Ολυμπιακό Χάλκινο Μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελ βαρών με την Γιαζιτζίδου 23 ετών και την Τσιάβου 26 ετών, οι οποίες αποχώρησαν μετά το Ολυμπιακό Μετάλλιο το 2012, και αγωνιζόμαστε ενάντια χωρών που έχουν αθλητές άνω των 42 ετών όπως η Λευκορωσία με την Σκιφίστρια Κατερίνα Κάρστεν.

Οι λόγοι γι αυτή την πρόωρη εγκατάλειψη είναι πολλοί και σχετίζονται επίσης με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά ως  ομοσπονδία πρέπει να βελτιώσουμε τα νούμερα και την προετοιμασία των νέων αθλητών στα σωματεία.

Τώρα, έχουμε τρία πληρώματα που προετοιμάζονται για την Ολυμπιακή Ρεγκάτα Πρόκρισης: το διπλό σκιφ ελ βαρών Ανδρών , το αντίστοιχο των γυναικών και την τετράκωπο άνευ ελ βαρών των Ανδρών.

Το σημείο εκκίνησης για να καταλάβουμε τις πιθανότητες για πρόκριση είναι η λίστα κατάταξης της περσινής χρονιάς και ο αριθμός των πληρωμάτων που θα προκριθούν φέτος:

Tο διπλό ελαφρύ των ανδρών ήταν 12ο στην κατάταξη το 2015 (11 πληρώματα προκρίθηκαν το 2015), θα προκριθούν ακόμα 2 για το 2016.

Tο διπλό ελαφρύ των γυναικών ήταν 15ο στην κατάταξη το 2015 (11 πληρώματα προκρίθηκαν το 2015), θα προκριθούν ακόμα 2 για το 2016.

Η Ελαφριά Τετράκωπος ήταν 16η στην κατάταξη το 2015 (11 πληρώματα προκρίθηκαν το 2015), θα είναι 2 ακόμη στην πρόκριση του 2016.

Θεωρητικά θα μπορούσαμε να προκρίνουμε μόνο το διπλό ελαφρύ των ανδρών.  Τα άλλα δύο πληρώματα θα έπρεπε να έχουν πολύ λίγες πιθανότητες για να φθάσουν τον στόχο, επίσης επειδή οι βασικοί μας αντίπαλοι, που βρίσκονταν μπροστά από εμάς στη λίστα, φέτος έχουν κάνει καλούς αγώνες στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τι έχουμε κάνει για να έχουμε περισσότερες ελπίδες γι αυτή τη ρεγκάτα?

Στο διπλό ελαφρύ των γυναικών έχουμε μία αθλήτρια με κίνητρα την Δημάκου Γεωργία η οποία πέρυσι αγωνίστηκε ως πλήρωμα με την Αμαλία Τσιάβου, και φέτος κωπηλατεί με μία πολύ νέα αθλήτρια την Βόντζου Αναστασία 16 ετών.  Έχουμε αλλάξει αυτό το πλήρωμα διότι η Βόντζου έκανε μία σπουδαία κούρσα με τη Δημάκου κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού αγώνα στο Πιεντιλούκο τον περασμένο Απρίλη κερδίζοντας το Ιταλικό πλήρωμα που το 2013 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.  Το αποτέλεσμα αυτού του νέου σε εμπειρία πληρώματος μας εξέπληξε και έχουμε καταγράψει περισσότερες βελτιώσεις μετά το Πιεντιλούκο.

Στο διπλό ελαφρύ των ανδρών ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι γι αυτό το νέο πλήρωμα με τα αποτελέσματά του το 2015, αλλά η εμπιστοσύνη που είχαμε δείξει σε αυτό το πλήρωμα «μειώθηκε» στο Πιεντιλούκο όταν Νο 2 πληρώματα, που δεν είχαν προκριθεί για την Ολυμπιάδα, ΙΣΠΑΝΙΑ και ΟΛΛΑΝΔΙΑ, «χτύπησαν» τους συνδυασμούς μας.  Τον τελευταίο μήνα, έχουμε κάνει κάποιες δοκιμασίες χρόνου στο Σχινιά βρίσκοντας ένα καλό πλήρωμα με τους αδελφούς Κόνσολα, και οι δύο έκαναν Παγκόσμιο Ρεκόρ στο Τετραπλό Σκιφ ΕΒΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2014.

Στην ελαφριά τετράκωπο των ανδρών πέρυσι είχαμε στον Τελικό C τέσσερις έφηβους κωπηλάτες οι οποίοι τα πήγαν αρκετά καλά, όντας μόνο 18 ετών.  Φέτος το πλήρωμα έχει βελτιωθεί προσθέτοντας στους νέους Στέφανο Ντούσκο και Γιάννη Πέτρου τους έμπειρους Γιάνναρο Σπύρο και στη καλή θέση του επικώπου τον Καραμήτρο Θωμά.  Οι χρόνοι τους στην προπόνηση είναι αρκετά θετικοί και είμαι βέβαιος ότι θα παλέψουν αρκετά καλά για να διεκδικήσουν την πρόκριση εναντίων της Αυστρίας, Γερμανίας, Χονγκ-Κόνγκ και Ισπανίας.

Η ομάδα των Ανδρών θα υποστηριχτεί καλά από τον Μαγδανή Παναγιώτη που στάθηκε πολύ άτυχος έχοντας μία δυνατή γρίπη για 15 ημέρες, με τον Διεθνή Αγώνα στο Πιεντιλούκο.  Κατάφερε να αναρρώσει και να βελτιώσει την απόδοσή του πολύ αργά μόλις την περασμένη εβδομάδα.  Στον αγώνα πρόκρισης θα αγωνισθεί στο σκιφ.

Ποια έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Πραγματικά βλέπω και τα τρία πληρώματα να έχουν τις ίδιες πιθανότητες, δίνω ένα μικρό πλεονέκτημα στο διπλό ελαφρύ των ανδρών, που έχει περισσότερη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες.

Οι χρόνοι που έχουν κάνει στις προπονήσεις είναι θετικοί και περιμένω καλές εμφανίσεις και από τα τρία πληρώματα.

Η προετοιμασία πήγε όπως τη θέλατε;

Έχω κάνει ένα διαφορετικό πλάνο προπόνησης για τα πληρώματα που είναι υπό πρόκριση.  Έχω κάνει ένα πλάνο με δύο κορυφώσεις της απόδοσης, είτε σε περίπτωση που προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ρόττερνταμ στο τέλος Αυγούστου.

Που θεωρείτε ότι θα κριθούν οι προκρίσεις (ψυχολογία-τυχη-δύναμη-εμπειρία-θέληση);

Πιστεύω ότι ο πιο σημαντικός από όλους είναι η θέληση, που σχετίζεται με την καλή ψυχολογική κατάσταση. Η καλή τύχη στην κωπηλασία μπορεί να σχετίζεται με τις καλές καιρικές συνθήκες, με την καλή διαδρομή σε περίπτωση άδικων συνθηκών ή μπορεί να εξαρτηθεί και από την ικανότητα έκφρασης καλής τεχνικής σε ίσες δύσκολες συνθήκες ανέμου.  Η δύναμη σχετίζεται με το ταλέντο τους και το επίπεδο προπόνησής τους που δεν είναι πολύ υψηλό για το νεαρό της ηλικίας τους.

Η εμπειρία θα είναι σημαντική για να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν εάν οι αντίπαλοι θα έχουν πλεονέκτημα στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Τα δυο Ολυμπιακά πληρώματα που αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο. Τι συνέβη; Σας προβληματίζει η απόδοσή τους;

Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που γίνεται σε φυσικό περιβάλλον και ο άνεμος έχει μεγάλη επίδραση στην απόδοση ενός πληρώματος.  Αυτή η επίδραση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν υπάρχει πλάγιος άνεμος και επηρεάζει διαφορετικά την κάθε διαδρομή σε σχέση με το ύψος των κυμάτων.  Στο διοπλό σκιφ των γυναικών είχαμε την χειρότερη διαδρομή στους προκριματικούς και τους επαναληπτικούς, ενώ όταν αντιμετώπισαν νορμάλ άνεμο στον τελικό Β κέρδισαν τον αγώνα χωρίς προβλήματα.

Η τετράκωπος άνευ έκανε καλούς προκριματικούς και επαναληπτικό, στον τελικό Α ήταν στην χειρότερη διαδρομή και ήταν αδύνατο να κωπηλατήσει.  Και στις δύο περιπτώσεις είδα ότι είχαν πολύ καλές ταχύτητες όταν οι συνθήκες ήταν αρκετά νορμάλ.  Θεωρώ ότι στη Λουκέρνη στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας 27 – 29 Μαϊου 2016, θα έχουμε καλύτερη εικόνα αυτών των δύο πληρωμάτων.

Πιστεύετε θα εμφανιστούν διαφορετικά στο Ρίο;

Περιμένω να δω καλύτερη απόδοση ήδη στη Λουκέρνη, ακόμα κι αν δεν θα είμαστε στις μάξιμουμ συνθήκες.

Πως θα συνεχιστεί η προετοιμασία μετά το προολυμπιακό και το παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης ; 

Όλη η ομάδα θα έχει μία περίοδο αναγέννησης για να επαναφορτίσουν κυρίως την ψυχολογία τους και έπειτα ξεκινάμε τη συγκεκριμένη προπόνηση για τον στόχο του κάθε πληρώματος.  Θα κάνουμε την τελική προετοιμασία στην όμορφη λίμνη της Καστοριάς τον επόμενο μήνα.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Το πάλεψαν Δημόπουλος και Δρούζας στο Ντούϊσμπουργκ

Με τον Στέφανο Δημόπουλο να αγωνίζεται στο C1 200m ξεκίνησε η Ελληνική αποστολή να αγωνίζεται σήμερα στην 1η Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Duisburg. O Δημόπουλος, έτρεξε στα προκριματικά του C1 200μ από την οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου και σταμάτησε καθώς με χρόνο 47.045 και την 8η θέση δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση..

You May Like

Close