Π.ΜΑΝΤΗΣ –Π.ΚΑΓΙΑΛΗΣ «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ»

Του Κώστα Τουτσίδη

Εξασφάλισαν πέρυσι το ελληνικό εισιτήριο για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες στα σκάφη τύπου 470. Σήμερα βρίσκονται στο No 4 της παγκόσμιας κατάταξης και προετοιμάζονται αρχικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στη συνέχεια για το μεγάλο ραντεβού του Ρίο. Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής βρίσκονται για λίγες ημέρες στην Ελλάδα και ανάμεσα στην απαραίτητη ξεκούραση τους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, βρήκαν το χρόνο να μιλήσουν στο navysports.gr.

image2Του Κώστα Τουτσίδη

Εξασφάλισαν πέρυσι το ελληνικό εισιτήριο για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες στα σκάφη τύπου 470. Σήμερα βρίσκονται στο No 4 της παγκόσμιας κατάταξης και προετοιμάζονται αρχικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στη συνέχεια για το μεγάλο ραντεβού του Ρίο. Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής βρίσκονται για λίγες ημέρες στην Ελλάδα και ανάμεσα στην απαραίτητη ξεκούραση τους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, βρήκαν το χρόνο να μιλήσουν στο navysports.gr.

Μετά από απουσία δύο μηνών επιτέλους ξεκούραση;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ:  «Ξεκουραζόμαστε εδώ και μια εβδομάδα που επιστρέψαμε από image3το εξωτερικό. Είχαμε δύο μήνες με τέσσερις αγώνες, Το πρόγραμμα ήταν πολύ βαρύ. Θα φύγουμε ξανά στις 20 Μαρτίου. Θα πάμε για έναν αγώνα στην Ισπανία  και στη συνέχεια στο ίδιο μέρος είναι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ακολουθεί».

Η 8η θέση στο παγκόσμιο είναι σίγουρα πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές σας δυνατότητες ωστόσο βρίσκεστε πλέον στην η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ: « Η παγκόσμια κατάταξη είναι αντιπροσωπευτική της συνολικής προσπάθειας του έτους και ανανεώνεται περίπου κάθε δύο μήνες. Δείχνει  τη συνολική μας εικόνα. Θέλαμε σίγουρα κάτι παραπάνω. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι ωστόσο που είμαστε πάντα κοντά και μέσα στους  πρωταγωνιστές . Ευχόμαστε να κερδίσουμε πάλι τους αντιπάλους  μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

image4Για τους αντιπάλους σας τι μπορούμε να πούμε. Ποιοι είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες;

ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΓΙΑΛΗΣ: « Πολύ δυνατοί είναι οι Αυστραλοί, οι Κροάτες οι Άγγλοι οι Γάλλοι είναι πάρα πολύ καλοί , οι Ισπανοί, οι Σουηδοί.   Γενικά οι 10 πρώτοι από το παγκόσμιο είναι πολύ καλοί. Όμως υπάρχουν και ο Αργεντινός  με τον Αμερικανό που έμειναν εκτός δεκάδας και είναι επίσης πολύ καλοί. Τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες θα κριθούν στις λεπτομέρειες σε ότι αφορά τους 10 πρώτους. Έχει να κάνει με τη μέρα που θα βρεθεί ο καθένας, με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν  και τα δυνατά σημεία του καθενός θα αναδειχθούν από την προετοιμασία των επόμενων μηνών».

Ο δικός σας στόχος πάντως είναι το μετάλλιο.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΓΙΑΛΗΣ: «Ο στόχος μας είναι αυτός να είμαστε μέσα στα μετάλλια, έχουμε τις δυνατότητες, δεν μας λείπει κάτι, προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Σίγουρα ακούγεται ωραία ένα μετάλλιο αλλά δεν είναι εύκολο».

Γνωρίζεται περίπου πως θα είναι εκείνη την εποχή η οι καιρικές συνθήκες και η θάλασσα στο Ρίο; Πρόσφατα και στην Αργεντινή αντιμετωπίσατε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ: « Ο Θαλάσσιος στίβος στην Αργεντινή ήταν πάρα πολύ δύσκολος image1 όπως θα είναι και στο Ρίο. Έχει ρεύματα και κάποιες ιδιαιτερότητες και χρειαζόμαστε προσαρμογή. Είχαμε την τύχη να έχουμε χορηγούς να μας στηρίζουν και καταφέραμε να βρεθούμε ήδη δύο φορές εκεί μέσα στο 2015. Έχουμε στείλει ήδη τον εξοπλισμό μας και βρίσκεται εκεί και μέχρι τους Ολυμπιακούς θα γίνει το δεύτερο σπίτι μας. Θα πάμε πάλι το Μάιο, θα επιστρέψουμε για την απαραίτητη ξεκούραση και στη συνέχεια ξανά τον Ιούνιο 20 μέρες και άλλες 20 τον Ιούλιο. Μετά ακολουθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες».

Έχετε την απαιτούμενη στήριξη στην προσπάθεια σας από τους θεσμικούς φορείς ή το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνουν μόνο οι χορηγοί;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ: «Με τη βοήθεια ενός φορέα μόνο δεν γίνεται δουλειά. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν. Εμείς είμαστε τυχεροί που μας βοηθάνε όλοι. Τα σωματεία μας, η ομοσπονδία και οι χορηγοί που επωμίζονται το μεγάλο βάρος».

Είστε στο εξωτερικό το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πως γεμίζετε τη μέρα σας και τι σας λείπει περισσότερο;

ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΓΙΑΛΗΣ: «Η ημέρα μας γεμίζει τις περισσότερες ώρες στη Θάλασσα. Παράλληλα κάνουμε δουλειές πάνω στο σκάφος μας και ετοιμάζουμε τα υλικά μας να είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Όταν είμαστε σ ένα ξένο μέρος κοιτάμε να είμαστε όσο περισσότερες ώρες γίνεται στον υγρό στίβο. Βέβαια μας λείπουν οι δικοί μας άνθρωποι οι παρέες μας οι φίλοι μας και μας λείπει και η ξεκούραση».

Πριν λίγες μέρες μόλις επιτρέψατε πήγατε να παρακολουθήσετε και κολύμβηση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ: «Πήγαμε στο κολυμβητήριο είδαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχε πολύ ενδιαφέρον, είδαμε και τους αθλητές που προκρίθηκαν στο Ρίο».

Από δω και πέρα και όσο πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες δυσκολεύει περισσότερο η προετοιμασία σας;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ: «Εμείς κερδίσαμε την πρόκριση της χώρας για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο παγκόσμιο της Ισπανίας με μετάλλιο. Από κει και πέρα υπάρχει και η εσωτερική πρόκριση όπου έχουν δικαίωμα όλοι έλληνες να συμμετέχουν και έχει τρία σκέλη . Τη μάχη μεταξύ των ελλήνων την έχουμε κερδίσει  στα δύο πρώτα σκέλη και έχουμε πολύ μεγάλη διαφορά από το δεύτερο σκάφος, ωστόσο μαθηματικά γίνεται ακόμα να χάσουμε στο τρίτο σκέλος. Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει το άλλο σκάφος να κερδίσει το Ευρωπαϊκό κι εμείς να μείνουμε εκτός 20άδας. Οπότε δεν μπορούμε ακόμα να λέμε ότι έχει τελειώσει η μάχη για το Ρίο. Βέβαια η όλη προετοιμασία μας και ότι κάνουμε ότι χρήματα ξοδεύουμε, είναι με βάση ότι εμείς θα πάμε στους Ολυμπιακούς. Μέχρι τις 12 Απριλίου που τελειώνει το Ευρωπαϊκό όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με απόλυτη βεβαιότητα από σεβασμό στους θεσμούς και στους αντιπάλους μας».

ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΓΙΑΛΗΣ: «Μας μένει αρκετός όγκος δουλειάς. Μετά το Ευρωπαϊκό θα υπάρξει μια μικρή ξεκούραση αλλά στη συνέχεια θα είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

11ΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Ο ΜΙΤΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ FINN

Συνεχίζεται η δράση στη Βαρκελώνη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου FINN. Απο ελληνικής πλευράς ο Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος χθες μετά από 3 ιστιοδρομίες ήταν στη 12η θέση της γενικής κατάταξης, τερμάτισε στη σημερινή ιστιοδρομία στην 30η θέση και πλέον βρίσκεται στην 11η της γενικής κατάταξης, με 79 βαθμούς ποινής, λόγω μεγάλων ανακατατάξεων στους τερματισμούς..
Close