Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Σημαντική πρωτοβουλία της κωπηλατικής ομοσπονδίας

Σε μια ξεχωριστή δράση, που σκοπό έχει να βοηθήσει όσους χρειάζονται αθλητικά παπούτσια για να αθληθούν και δεν μπορούν να τα αποκτήσουν, συμμετέχει η Ε.Κ.Ο.Φ.ΝΣ σε μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία…..

Σε μια ξεχωριστή δράση, που σκοπό έχει να βοηθήσει όσους χρειάζονται αθλητικά παπούτσια για να αθληθούν και δεν μπορούν να τα αποκτήσουν, συμμετέχει η Ε.Κ.Ο.Φ.ΝΣ σε μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Η ομοσπονδία της κωπηλασίας με ανακοίνωση της γνωστοποιεί τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καλώντας αθλητές αλλά και θεατές να συνδράμουν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή αναφέρει:

“Στo πλαίσιo της διοργάνωσης των 1ων Πανελλήνιων Αγώνων Κλειστής Κωπηλασίας η ΕΚΟΦΝΣ υιοθετεί το πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό» /«Άστα να τρέξουν ξανά» της οργάνωσης Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+. Το πρόγραμμα φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Είναι μία πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριους αποδέκτες κοινωνικές δομές δήμων (κοινωνικές ιματιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία) της χώρας τους αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Η ΕΚΟΦΝΣ πιστεύοντας ότι η κωπηλατική κοινότητα της χώρας μας βρίσκεται πάντα δίπλα στα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, καλεί τα αθλητικά σωματεία, τα γυμναστήρια , τους αθλητές και τους θεατές να συμμετέχουν στη δράση φέρνοντας και διαθέτοντας αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το μέγεθός, την ημέρα των αγώνων σε σηματοδοτημένο σημείο συλλογής στην είσοδο της εγκατάστασης που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής – μέσω της οποίας μόνο το 2016 συλλέχθηκαν και προωθήθηκαν περίπου 2500 ζευγάρια παπούτσια- στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Η δράση έχει υιοθετήσει δυο συνθήματα το «Άστα να τρέξουν ξανά» και το «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό». Οι συλλεγόμενες ποσότητες αθλητικών παπουτσιών προέρχονται κυρίως από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, σχολεία κι επιχειρήσεις, καθιστώντας τη δράση θεσμό. Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι επαναχρησιμοποιούνται από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Η ανάγκη για παπούτσια είναι τεράστιες.

Η αθλητική κοινότητα της Ελλάδας όλο αυτό τον καιρό έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της ανακούφισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η κωπηλασία, το ολυμπιακό μας άθλημα βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη στην Ελλάδα. Ας συμμετέχουμε όλες κι όλοι με αυτή την απλή κι ανέξοδη χειρονομία. Ραντεβού στις 14 Ιανουαρίου 2017 !

Πώς μπορώ να γνωρίζω αν πρέπει να “οδηγήσω” τα αθλητικά μου παπούτσια στο «Άστα να τρέξουν ξανά»;
Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία …
• Δεν έχουν τρύπες
• Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει
• Δεν έχουν άλλες αισθητικές αλλοιώσεις
Συλλέγουμε τα αθλητικά παπούτσια σας, αν πραγματικά:…
• εξακολουθούν να έχουν «ζωή μέσα τους»
• είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, και μπορείτε να τα αποχωριστείτε

Τα παπούτσια σας θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο όπου και θα γίνει διαλογή βάσει της κατάστασής τους και κατανομή τους ανά μέγεθος. Στην συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς οι οποίοι τα διαμοιράζουν στους συνανθρώπους μας.

Η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση/αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο τομέα της σχέσης αθλητισμού και περιβάλλοντος. Οι δράσεις της προωθούν τους 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Περισσότερα για τη δράση συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:
http://teamfortheworld.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/teamfortheworld1/”

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Αγιασμός υδάτων και βραβεύσεις στο Ν.Ο.Θ

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του για τον αγιασμό των υδάτων και τις βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών του που διακρίθηκαν μέσα στον 2016 πραγματοποίησε ο Ναυτικός όμιλος Θεσσαλονίκης...
Close