Έτοιμος για άλλη μια αγωνιστική υποχρέωση, είναι ο Παύλος Κοντίδης. Μετά την παρένθεση στην Ολυμπιακή του προετοιμασία με συμμετοχή με σκάφος κατηγορίας Star (με διμελές πλήρωμα) , στο Star Sailors League Final που έγινε στο Νασσάου (πρωτεύουσα των Μπαχαμών), επανέρχεται στην κατηγορία Laser, όπου λαμβάνει μέρος στο III Brazil Sailing Cup που θα γίνει στον κόλπο Γκουαναμπάρα στο Ρίο από τις 15 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2015.
Είναι μια ετήσια τοπική διοργάνωση, που φέτος έχει την ιδιαιτερότητα ότι συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω χώρου, αλλά και χρονικού σημείου τέλεσης, ενόψει βεβαίως Ολυμπιάδας.
Κατά συνέπεια, πέραν των Βραζιλιάνων αθλητών, μετέχουν και αρκετοί αθλητές, που θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα. Γεγονός, που προσδίδει πρόσθετη ποιότητα στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα καθιστά τον συναγωνισμό, πολύ έντονο. Ασφαλώς, αποτελεί άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Παύλο Κοντίδη να μετρήσει δυνάμεις, να εντοπίσει επακριβώς το βαθμό ετοιμότητας του και επί πλέον να εξοικειωθεί περισσότερο με το περιβάλλον που θα συναντήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο Παύλος Κοντίδης, βρίσκεται στο Ρίο από την περασμένη Τρίτη, μεταβαίνοντας από τις Μπαχάμες. Αυτές τις μέρες συνέχισε σε εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία του. Και για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, αλλά και γενικότερα για τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα.