Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Στο πόδι η Χίος για το Πανελλήνιο Optimist

Χίος-πανελλήνιο πρωτάθλημα optimistΤο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας σκαφών Optimist 2016 θα διεξαχθεί στη Χίο από 18-22 Ιουνίου, το τετραήμερο που έρχεται δηλαδή, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι αγώνες διοργανώνονται από το Ναυτικό Όμιλο Χίου με τη συνεργασία και υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου.

Λίγα λόγια για τη Χίο

Η Χίος, είναι ένας κρυμμένος θησαυρός στο Αιγαίο που προκαλεί ναΧίος τον ανακαλύψεις. Μυροβόλος και φιλόξενη όλο το χρόνο μαζί με τα μικρονήσια Οινούσσες και Ψαρά, αποτελεί ένα μωσαϊκό εικόνων και εμπειριών. Η Χίος είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Μικράς Ασίας και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με μήκος ακτών 213 χιλιόμετρα και πληθυσμό 53.817 (απογραφή 2005) που ζει στην πόλη της Χίου, πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού καθώς και στα 64 χωριά του νησιού. Τα κύρια προϊόντα που εξάγει είναι η ονομαστή χιώτικη μαστίχα, το λάδι, τα σύκα και το κρασί, ενώ έχει διεθνή φήμη για το μέγεθος και την ποιότητα της ναυτιλίας της.

Καλογήρου: «Σας καλωσορίζουμε στη Χίο»

Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητοί αθλητές, σας καλωσορίζουμε στη Χίο για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Optimist 2016. Στη Χίο με τη μακρά ιστορική και πολιτιστική παράδοση, που είναι ταυτισμένη με
τη θάλασσα, σέβεται και υπηρετεί το ναυταθλητισμό. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρη ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Είναι αυτές οι αθλητικές συναντήσεις που την καθιερώνουν ως Χίος 2ιστιοπλοϊκό κέντρο, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές της σε μία περίοδο που η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται από πολλά και πρωτόγνωρα ζητήματα. Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους ιστιοπλόους! Πρέπει να θυμούνται ότι το ενδιαφέρον δεν εντοπίζεται στη νίκη, αλλά στη συμμετοχή και την ηθική επιβράβευση της προσπάθειας που θα κάνουν. Αυτό άλλωστε είναι το βαθύτερο νόημα του αγωνίζεσθε».

Βουρνούς: «Η σχέση της Χίου με τη θάλασσα είναι άρρηκτη και διαχρονική»

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Βουρνούς, Δήμαρχος Χίου, τονίζει: «Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε στη Χίο για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Optimist 2016. Είναι γνωστό ότι η σχέση της Χίου με τη θάλασσα είναι άρρηκτη και διαχρονική. Η ναυτοσύνη και ο ναυταθλητισμός έχουν διαμορφώσει την ίδια την ταυτότητα του Χιώτη, τα κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του. Από τον Ναυτικό Όμιλο της Χίου έχουν ξεκινήσει και αναδειχθεί πολλοί και σημαντικοί αθλητές με μεγάλες πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος Optimist πραγματοποιείται σε έναν τόπο που αγαπά, σέβεται και υπηρετεί τον ναυταθλητισμό, γι’ αυτό και θεωρώ ότι η διεξαγωγή των αγώνων θα έχει την υποδοχή και τη στήριξη που αρμόζει σε μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση. Είμαι βέβαιος ότι η Χίος, για εκείνους που δεν την έχουν, ήδη, επισκεφθεί, θα είναι μια αποκάλυψη, για τις θάλασσες, τους ανθρώπους, τη φιλοξενία, αλλά και για τις δυνατότητες που έχει ως προορισμός. Ειδικά, τώρα, σε αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα, αλλά κυρίως, για τα ακριτικά νησιά και τη Χίο η ανάδειξη των δυνατοτήτων, των θετικών στοιχείων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, μέσα από συνέργειες αποδεικνύουν την έμπρακτη στήριξη και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Χίο και τους ανθρώπους της. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλούς αγώνες και η διαμονή σας στη Χίο να σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις».

Δημητρακόπουλος: «Είμαι υπερήφανος που το Αιγαίο μας θα πλημμυρίσει από μικρά σκάφη»

Ο Αντώνης Δημητρακόπουλος, πρόεδρος της ΕΙΟ, σχολίασε:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου καθώς και το θαυμασμό μου στους τοπικούς παράγοντες καθώς και στο διοικητικό συμβούλιο του Ν.Ο. Χίου που καταβάλλοντας προσπάθειες υπεράνω του δυνατού κατέστησαν εφικτή την πραγματοποίηση του πανελληνίου Πρωταθλήματος Optimist, στο ακριτικό νησί. Είμαι υπερήφανος που το Αιγαίο μας θα πλημμυρίσει από μικρά σκάφη και θα κατακλυστεί από εκατοντάδες ιστιοπλόους, αγόρια και κορίτσια που θα δηλώνουν ότι είμαστε πάντα εδώ. Πιστεύω ότι το βαθύτερο και απόλυτο νόημα του πρωταθλήματος αυτού έγκειται στην παραπάνω παραδοχή. Θέλω να υπενθυμίσω στα παιδιά ότι ο αγώνας αυτός είναι μια γιορτή για τους ίδιους και την ιστιοπλοΐα και να την χαρούν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα φέρει ο καθένας. Πάντοτε υπάρχουν οι διακριθέντες και μη, αλλά πάντοτε υπάρχει και η αυριανή ημέρα».

Μελέκος: «Ανοίγουμε πανιά στην περιπέτεια»

Τέλος, ο Άγγελος Μελέκος, Πρόεδρος του ΝΟ Χίου, είπε:

«Αγαπητοί φίλοι και αθλητές, σας καλωσορίζουμε στη Χίο. Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η πατρίδα μας και το νησί μας είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι που υποδεχόμαστε και φιλοξενούμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2016. Στη Χίο που δύο χρόνια τώρα δοκιμάζεται από πολλά και ποικίλα προβλήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά και ενθουσιασμένοι για την φιλοξενία της κορυφαίας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης όχι μόνο επειδή θα προσφέρει τόσα πολλά στη δοκιμαζόμενη τοπική μας κοινωνία, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη, αλλά κυρίως για την ευκαιρία που θα δοθεί στα νέα παιδιά και στους συνοδούς τους να απολαύσουν τις μεγάλες στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός, ο αγώνας, η πρωτιά, η ήττα, ο ενθουσιασμός, σε έναν τόπο που έχει αναδείξει μεγάλους και ξεχωριστούς αθλητές διαχρονικά. Τις ημέρες που ακολουθούν ανοίγουμε πανιά στην περιπέτεια. Ανοίγουμε πανιά σε μία θάλασσα που αποτέλεσε διαχρονικά θάλασσα ειρήνης και δημιουργίας, αλλά και δίοδος ανθρώπων στην πορεία για μία καλύτερη ζωή. Αυτή τη θάλασσα καλούνται δεκάδες αθλητές να τιθασεύσουν. Καλούνται με ταλέντο, επιδεξιότητα, θάρρος και ειδική ικανότητα να την κατακτήσουν, επιτυγχάνοντας τον προσωπικό τους στόχο αλλά και την πιθανή νίκη. Για τον Ναυτικό Όμιλο Χίου, το να συνεχίζει να αντιστέκεται σε δύσκολες συνθήκες, να συνεχίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη και προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων αποτελεί μόνιμο αγώνα. Αυτόν τον ευγενή αγώνα, που άλλοτε στέφεται με δάφνες νίκης και άλλοτε συνοδεύεται με λύπη και αγωνία για ένα καλύτερο αύριο, καλούμε να αγκαλιάσουν οι αθλητές αλλά και η τοπική κοινωνία», κατέληξε.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

SUP στο Μικρολίμανο

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες όρθιας σανιδοκωπηλασίας στο Μικρολίμανο θα έχουν οι φίλοι του αθλήματος την προσεχή Κυριακή, στο Μικρολίμανο του Πειραιά...
Close