Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Τα Γιάννενα πανέτοιμα για το Πανελλήνιο Κωπηλασίας – Για μετατροπή της πόλης σε διεθνές αθλητικό κέντρο μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γ. Καρράς

Διεθνών προδιαγραφών έγιναν οι εντυπωσιακές κωπηλατικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, μετά τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σ’ αυτές ώστε να φιλοξενήσουν τη β΄ φάση του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας αλλά και ενόψει διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Νέων του 2019.

Διεθνών προδιαγραφών έγιναν οι εντυπωσιακές κωπηλατικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, μετά τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σ’ αυτές ώστε να φιλοξενήσουν τη β΄ φάση του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας αλλά και ενόψει διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Νέων του 2019.

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ), η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το ΠΕΑΚΙ και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων συνεργάστηκαν στενά για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων και μεγάλο στοίχημα πλέον είναι η φύλαξη και συντήρηση του πύργου τερματισμού, των κερκίδων, του περιβάλλοντος χώρου και του στίβου της λίμνης ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενούν διαχρονικά μεγάλες διοργανώσεις αλλά και εθνικές ομάδες ξένων χωρών όπως ο Καναδάς που θα επιλέγουν τα Γιάννενα για τις προπονήσεις τους.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει έναρξης των Πανελλήνιων αγώνων Κωπηλασίας, οι οποίοι θα διεξαχθούν αύριο και την Κυριακή (με εκκίνηση τις 8 π.μ.) στην Παμβώτιδα. Σημειώνεται ότι για το διήμερο θα υπάρχει απευθείας μετάδοση των αγώνων (live stream), μέσω της ιστοσελίδας της ΕΚΟΦΝΣ (Kopilasia.gr).

Ο Πρόεδρος ΕΚΟΦΝΣ

Την ικανοποίησή του για τη δουλειά που έχει γίνει στις παρόχθιες εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας ενόψει φιλοξενίας της τελικής φάσης του 84ου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΚΦΟΝΣ Γιάννης Καρράς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έφτασα στα Γιάννενα χθες και με περίμενε μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Είδα το χώρο των κωπηλατικών εγκαταστάσεων ξαναγεννημένο. Έτσι είχαμε να τον δούμε από το 1991 που είχαν γίνει εδώ οι Μεσογειακοί Αγώνες. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος πριν λίγο καιρό υποσχέθηκε ότι θα κάνει πράγματα και υλοποίησε άμεσα όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε. Χάρη στη δική του προσπάθεια ξεκινάμε ένα Πανελλήνιο με διαφορετικές συνθήκες που μας δίνει το δικαίωμα να μπορούμε πλέον να καλέσουμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία να κάνει την επίβλεψη του χώρου όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2019. Μέχρι τώρα ντρεπόμασταν να τους φέρουμε. Αυτό πια έχει αλλάξει»!

Ο κ. Καρράς ευχαρίστησε και τον Δήμο Ιωαννιτών που επιμελήθηκε την καθαριότητα του χώρου και την περιποίηση του πρασίνου, τονίζοντας πως υπάρχει συνεργασία με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα εν όψει διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού, ενώ αναφορά έκανε και στο ΠΕΑΚΙ που επίσης βοηθάει πολύ στην όλη προσπάθεια. «Όλοι μαζί λοιπόν προχωράμε για το Πανευρωπαϊκό του 2019, το οποίο μπορεί να γίνει εφαλτήριο και για άλλες μεγάλες διοργανώσεις», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, έθεσε όμως κι ένα άλλο ζήτημα, αυτό της φύλαξης των εγκαταστάσεων ώστε να μην λεηλατηθούν ξανά όπως έγινε στο παρελθόν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το μεγάλο στοίχημα πλέον για την τοπική κοινωνία είναι να διατηρηθούν οι εγκαταστάσεις. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Την Κυριακή θα τελειώσει το πρωτάθλημα, οι ομάδες θα φύγουν, ο χώρος λοιπόν πρέπει να έχει μία φύλαξη για να μην καταντήσει ξανά όπως ήταν πριν λίγο καιρό».

Ερωτηθείς για τις τιμές που χρεώνουν τα ξενοδοχεία στα Γιάννενα, ο κ. Καρράς επανέλαβε ότι είναι υψηλές κατά 20% περίπου σε σχέση με πόλεις όπως η Καστοριά. «Αν δείξουμε κακή συμπεριφορά, ειδικά στα οικονομικά θέματα, αυτό θα είναι πολύ κακό για το μέλλον», σημείωσε και πρόσθεσε πως «θα κάνουμε μία εκ νέου συνάντηση με τους ξενοδόχους και ίσως μπορέσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή για να μην εκτεθούμε προς τα έξω»!

Οι υπόλοιποι φορείς

*Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης τόνισε πως με τις παρεμβάσεις που έκανε η Περιφέρεια Ηπείρου είναι εμφανής η αλλαγή στις παραλίμνιες εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, οι οποίες έγιναν με βάση τις προτάσεις της ΕΚΟΦΝΣ και του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. «Είμαστε πάντα δίπλα σε όλα τα σωματεία και σε όλες τις διοργανώσεις αυτής της πόλης, ειδικά δε όταν μιλάμε για ένα άθλημα με ιστορία όπως είναι η Κωπηλασία. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι πάντα καίριες, στην προσπάθεια να αναδείξουμε και το προϊόν του αθλητικού τουρισμού», σημείωσε. Αναφέρθηκε δε και στο θέμα της φύλαξης των εγκαταστάσεων, τονίζοντας πως θα συζητηθεί άμεσα προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

*Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική αναγέννηση, όπως τη χαρακτήρισε, των δραστηριοτήτων της Κωπηλασίας, ένα άθλημα στο οποίο ο Ν.Ο.Ι. διαχρονικά πρωτεύει. «Είναι μία συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με όλους τους συναρμόδιους φορείς μέσω προγραμματικών συμβάσεων για την ουσιαστική επαναλειτουργία του στίβου Κωπηλασίας. Είμαστε εδώ, βλέπουμε νέα δεδομένα σ’ έναν στίβο όπως πραγματικά τον θέλουμε, με εγκαταστάσεις που θα δίνουν υλική και άυλη αξία στον τόπο και την οικονομία μας», ανέφερε και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και του ίδιου του Θωμά Μπέγκα για το εγχείρημα αυτό. Συμπλήρωσε δε πως «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες του Ν.Ο.Ι. προκειμένου να εξακολουθήσει να προσφέρει έργο τόσο στους αθλητές όσο και στην τοπική κοινωνία».

Ο κ. Κολόκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων της πόλης, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ, όπως τόνισε, στην αθλητική ανάπτυξη του τόπου μας.

*Για τον πιο όμορφο φυσικό υγρό στίβο στη χώρα έκανε λόγο η Χαρά Δούκα, μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και συμπλήρωσε: «Με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας, προσπαθούμε ως ΠΕΑΚΙ να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις μας έτσι ώστε να φέρουμε περισσότερο κόσμο σ’ αυτές αλλά και να  είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις. Βάζοντας τον χλοοτάπητα στο γήπεδο της Λιμνοπούλας είδαμε ότι πολύ περισσότερος κόσμος κατεβαίνει σ’ αυτό. Του χρόνου έρχεται στην πόλη το Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας. Είναι μεγάλη χαρά για μας, το αναμένουμε με ανυπομονησία και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Παράλληλα, με την αλλαγή του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο και τον εκσυγχρονισμό του Κολυμβητηρίου περιμένουμε κι εκεί μεγάλες διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε όμως τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων».

*Τέλος, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου έκανε ειδική μνεία στις καίριες παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια στις κωπηλατικές εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ ευχαριστώντας προσωπικά τον Αλέκο Καχριμάνη για την αποτελεσματικότητά του. Παράλληλα, ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Θωμά Μπέγκα για τη συνεργασία, αλλά και όλους τους χορηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για τη στήριξη που προσφέρουν στη διοργάνωση, ενώ έκανε γνωστό ότι αυτές τις ημέρες διεξάγεται στα Γιάννενα από την ΕΚΦΟΝΣ και κοινόβιο ανάπτυξης αρχαρίων αθλητών. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί κι αυτή με τη σειρά της στην ανάγκη προστασίας των κωπηλατικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας.

Επιστρέφει ξανά στα Γιάννενα  η Εθνική Ομάδα του Καναδά!

Τα Γιάννενα έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν στον διεθνή κωπηλατικό χάρτη. Απόδειξη ότι μετά την επιτυχημένη φιλοξενία πέρυσι της Εθνικής Ομάδας νέων του Καναδά, φέτος θα έρθει στα Γιάννενα η μεγάλη Εθνική της χώρας (Ανδρών – Γυναικών) με αποστολή 50 και πλέον αθλητών. Όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, «αυτό που λέμε για τον αθλητικό τουρισμό στα Γιάννενα αρχίζει να υλοποιείται. Εμείς από τη δική μας πλευρά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κι άλλες ξένες ομάδες εδώ. Το ότι αυτός ο χώρος ξαναγίνεται αθλητικός και προσβάσιμος θα μας δώσει ένα επιπλέον ατού για να μπορέσουμε να προβάλλουμε τα Γιάννενα περισσότερο».

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Στα Γιάννενα με στόχο τον τίτλο πολυνίκη και πρωταθλητή ο Ν.Ο.Θ για το 84ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων

Έχοντας από τον περασμένο Απρίλιο τον τίτλο του πολυνίκη και πρωταθλητή της Α΄φάσης Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στα Γιάννενα για τη Β΄φάση με αποστολή 26 αθλητών και αθλητριών της κατηγορίας παίδων και κορασίδων.
Close