Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Τζιάνι Ποστιλιόνε: “Είμαι αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά. Θα διεκδικήσουμε προκρίσεις για το Τόκιο”

Για τους στόχους των εθνικών ομάδων μέσα στο 2019 που είναι προολυμπιακή χρονιά μίλησε ο τεχνικός Σύμβουλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε που επιβλέπει μαζί με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ της ΕΚΟΦΝΣ προπονητικό κοινόβιο το οποίο είναι σε εξέλιξη στο Σχοινιά.

Για τους στόχους των εθνικών ομάδων μέσα στο 2019 που είναι προολυμπιακή χρονιά μίλησε ο τεχνικός Σύμβουλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε που επιβλέπει μαζί με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ της ΕΚΟΦΝΣ προπονητικό κοινόβιο το οποίο είναι σε εξέλιξη στο Σχοινιά.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων την αισιοδοξία του ότι τα ελληνικά πληρώματα έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο αν και νεανικά σε ηλικίες ενώ δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη μέχρι τώρα δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία.

Επίσης παρουσίασε το αγωνιστικό πλάνο που θα ακολουθήσουν για φέτος οι εθνικές ομάδες ενώ αναφέρθηκε και στην προπονητική ακαδημία της FISA που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Σχοινιά το επόμενο διάστημα την οργανωτική ευθύνη της οποίας έχει ως τεχνικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά δήλωσε:

Είχαμε μια σπουδαία χρονιά το 2018 . Είχαμε πολλούς μεταλλιούχους στα Παγκόσμια πρωταθλήματα κάτω των 23 ετών και Εφήβων. Μίλησα στο ξεκίνημα της χρονιάς με όλους αυτούς τους αθλητές και συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο στους κάτω των 23 κι ότι θα «πολεμήσουν» για να συνεχίσουν να παραμείνουν στην παγκόσμια κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ταυτόχρονα όμως θα πάρουν και το ρίσκο να προσπαθήσουν για της πρόκριση στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η προετοιμασία τους λοιπόν αυτή τη χρονιά θα είναι πολύ περισσότερο εντατική με καλύτερη ποιότητα ώστε να δείξουν ότι αξίζουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Πρέπει να προπονηθούν καλά ώστε να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι είναι έτοιμοι να παλέψουν για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Είναι δύσκολο γιατί η ομάδα είναι πολύ νεανική, έχουμε πολλά παιδιά κάτω των 20 , των 21 και των 22 ετών και πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό . Αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Η προετοιμασία μέχρι τώρα πάει καλά και νομίζω ότι θα δώσει όλα τα εφόδια στους κωπηλάτες που την παρακολουθούν.

Πόσα πληρώματα πιστεύετε ότι μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2020;

Αυτή τη στιγμή έχουμε μια εικόνα για τέσσερις βάρκες. Αναφέρομαι σε ένα διπλό γυναικών , μια δίκωπο γυναικών, ένα διπλό ανδρών , ένα διπλό ελαφρύ ανδρών και ίσως , επειδή έχουμε ξεκινήσει αυτές τις μέρες να το δουλεύουμε, μια δίκωπο ανδρών. Αυτά τα πληρώματα ίσως έχουν κάποιες πιθανότητες πρόκρισης. Το σίγουρο είναι ότι προετοιμάζονται καλά γι αυτό το στόχο. Θα δούμε αν μπορούν να βελτιώσουν τους χρόνους που χρειαζόμαστε για τις Ολυμπιακές προκρίσεις. Αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος γι αυτούς.

Σε ποιές διοργανώσεις θα πάρουν μέρος μέχρι να φτάσουν στους αγώνες πρόκρισης;

Έχουμε δυο διαφορετικές αγωνιστικές ενότητες . Έχουμε τις εθνικές διοργανώσεις που αποτελούνται από δυο αγώνες ο ένας θα γίνει τον Φεβρουάριο κι ο άλλος τον Απρίλιο ενώ η πρώτη διεθνή μας συμμετοχή θα είναι στο Πιεντιλούκο που θα έχει πολλά και καλά ξένα πληρώματα .

Φέτος θα οργανώσουμε έναν σπουδαίο Εθνικό-διεθνή αγώνα (αξιολόγησης) στο τέλος Φεβρουαρίου που θα πάρουν μέρος αθλητές από τις Σιγκαπούρη, Μολδαβία, Σερβία, Λιθουανία  η Εθνική μας ομάδα και ίσως έρθουν κι από άλλες χώρες από τη βόρεια Ευρώπη και θα πάρουν μέρος στo πρώτo μας Αγώνα Αξιολόγησης.

Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει λίγο πιο σύνθετος ο αγώνας αλλά είναι σημαντικό γιατί οι αθλητές μας έχουν ανάγκη να αγωνίζονται απέναντι σε ξένους αθλητές. Οπότε θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουν από την αρχή καλές επιδόσεις. Κάτι ανάλογο θα γίνει και στο Πιεντιλούκο , θα πάρουν μέρος πολλές χώρες όπου θα πάρουμε την προσπάθειά μας και μετά θα πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα τέλη Μαϊου.

Το Ιούνιο θα δούμε εάν θα πρέπει να ετοιμάσουμε ένα αγώνα, ένα εσωτερικό αγώνα αλλά πιστεύω όχι αφού θα έχουμε στα τέλη Ιουλίου το παγκόσμιο κάτω των 23 στις ΗΠΑ οπότε θα πρέπει να πάμε στην Σαρασότα και θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά γι αυτή τη διοργάνωση. Για τους Άνδρες και τις Γυναίκες έχουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λιντς που είναι και αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς. Αυτό είναι το πλάνο μας.  

Και λίγα λόγια για το Διεθνές Προπονητικό Συνέδριο της FISA που θα γίνει σε λίγες μέρες για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Σχοινιά.

Πρόκειται για την Προπονητική Ακαδημία της FISA  , είναι κάτι μοναδικό Η προηγούμενη είχε γίνει την δεκαετία του ΄80 στο Πιεντιλούκο όταν εργαζόμουν στην Ιταλική Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Μετά από τόσα πολλά χρόνια ξαναδιοργανώνουμε μια προπονητική Ακαδημία γιατί θέλουμε να επανεξετάσουμε όλο το «υλικό» των προπονητών παγκοσμίως. Και πολλές φορές όταν προχωράμε σε αυτή την επανεξέταση συμπεριλαμβάνουμε πολλές χώρες γιατί προχωράμε σε νέα βήματα, ανοίγουμε νέα σύνορα στην προπονητική διδασκαλία. Έχουμε αρκετές ιδέες , μια από αυτές είναι σε επίπεδο καθοδήγησης . Υπάρχουν πολλά επίπεδα καθοδήγησης που δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή στη FISA κι εγώ μαζί με ακόμη δυο τρεις προπονητές ετοιμάζουμε αυτό το υλικό γι αυτό το επίπεδο. Πιστεύω είναι ένα μεγάλο γεγονός. Θα δώσουν το παρών περισσότεροι από 40 προπονητές κι από τις πέντε ηπείρους και θα είναι ένα τεράστιο event.

Θα μοιραστούμε όλες τις πληροφορίες πάνω στη κωπηλασία σχετικά με την φυσιολογία, την τεχνική την συνδεσιμότητα σκαφών πραγματικά θα είναι μια σφαιρική ενημέρωση αλλά αφορά σε προπονητές του κύκλου της FISA.Δεν είναι ανοιχτή για τον καθένα . Ασφαλώς αν υπάρχουν προπονητές που θα θέλουν να συμμετάσχουν στο μέλλον θα πρέπει να στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα πρέπει να προετοιμαστούν να παρουσιάσουν διεθνές δίπλωμα και θα τους βάλουμε σε διαδικασία.

Από την Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε δυο προπονητές που καλύπτουν τις συγκεκριμένες προυποθέσεις και θα παρακολουθήσουν την Ακαδημία, ο Νίκος Γκουντούλας που έχει παρακολουθήσει στην Ασία κάποια σεμινάρια για την Παράκτια κωπηλασία και ο Χρόνης Βλασταρίδης . Τις προυποθέσεις κατέχει και ο Τόλης Παλαιοπάνος αλλά αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Κίνα και δε θα δώσει το παρών .

Θεωρείτε ότι αυτή η διοργάνωση θα βοηθήσει και την ελληνική κωπηλασία μια που γίνεται στη χώρα μας;

Καταρχήν θα είναι μια σπουδαία προβολή της Ολυμπιακής μας εγκατάστασης γιατί θα μπορέσουν να την επιλέξουν χώρες για την χειμερινή τους προετοιμασία , ήδη έχουμε Λιθουανούς, Μολδαβούς , αθλητές από τη Σιγκαπούρη που έρχονται , αναμένουμε ομάδα από τη Ρωσία οπότε οι πολλές χώρες θα αρχίσουν να μαθαίνουν καλύτερα το Ολυμπιακό Κέντρο του Σχοινιά. Έχουμε ανάγκη καλύτερες εγκαταστάσεις για να βελτιώσουμε την ποιότητα των δομών ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία με τα Ολυμπιακά Ακίνητα ήδη δουλεύουν πάνω σ αυτό.

Εμείς σε αυτή τη διοργάνωση θα δείξουμε ποια είναι η Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Ειδικά τώρα με τις γνωστές οικονομικές δυσκολίες είναι αναγκαίο να προσελκύσουμε ξένους εδώ γιατί ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει  ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δυνατότητες για καλή προπόνηση και ουσιαστική αθλητική δραστηριότητα.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Καλές επιδόσεις από Φακίδη και Καραχάλιου στα Laser Radial στο παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας στο Μαϊάμι

Εντυπωσιακή ήταν η Βασιλεία Καραχάλιου στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες των Laser Radial στο παγκόσμιο κύπελλο του Μαϊάμι και αναρριχήθηκε στη βαθμολογία.
Close