Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΚΟΦΝΣ ανακοίνωσε ο Καθηγητής εργοφυσιολογίας Ιωάννης Βράμπας

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΕΚΟΦΝΣ έδωσε στη δημοσιότα ο Καθηγητής Εργοφυσιολογίας Ιωάννης Βράμπας.

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΕΚΟΦΝΣ έδωσε στη δημοσιότα ο Καθηγητής Εργοφυσιολογίας Ιωάννης Βράμπας.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι, 

Ως άνθρωπος που έχω μεγαλώσει και γαλουχηθεί μέσα στο χώρο του  ναυταθλητισμού, ένα περήφανο μέλος της κωπηλατικής οικογένειας, θεωρώ ότι ήρθε η  ώρα να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί και να ανταποδώσω στο άθλημα που μου  μου χάρισε διακρίσεις, αγάπη για το αθλητικό ιδεώδες και καθόρισε τη μετέπειτα ζωή μου.  

Σύμφωνα με το νέο Αθλητικό Νόμο που δίνει το έναυσμα για ανανέωση στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και με γνώμονα τις γνώσεις που έχω αποκτήσει, υπηρετώντας την  Επιστήμη της Άσκησης και του Αθλητισμού επί σειρά ετών από τη βαθμίδα του τακτικού  Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς και τη διοικητική εμπειρία που έχω  αποκομίσει αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις στον Ακαδημαϊκό χώρο, δηλώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ στις επικείμενες εκλογές. 

Το αγαπημένο μας άθλημα έχει προσφέρει πολύ μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις στη χώρα μας. Οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στην τεράστια προσπάθεια που έχει  καταβάλλει ολόκληρη η κωπηλατική οικογένεια χωρίς να εξαιρείται κανείς. Από όλους τους  αθλητές, ειδικά εμείς οι κωπηλάτες, πολύ καλά γνωρίζουμε πως όσα έχουμε πετύχει μέχρι  σήμερα (και δεν είναι λίγα) έχουν επιτευχθεί με σοβαρή δουλειά, μεγάλες θυσίες, αφοσίωση και προπάντων ενότητα και αλληλεγγύη. Ο χώρος της κωπηλασίας πρέπει να  είναι ενιαίος και αδιαίρετος και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. 

Πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα  από αυτά που μας χωρίζουν, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε νέες μεγαλύτερες  διακρίσεις που θα μας κάνουν όλους υπερήφανους. Να φτιάξουμε την κωπηλασία που όλοι  ονειρευόμαστε. Κοινός παρονομαστής μας είναι αυτός, που μας προσδιορίζει χρόνια τώρα, η παθιασμένη αλτρουιστική και ανιδιοτελής αγάπη για την κωπηλασία. 

Προϋπόθεση γι’ αυτό, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα διαμορφώνει ιδανικές συνθήκες για τους αθλητές, μέσα στο οποίο θα μπορούν να εκπληρώσουν τα  όνειρά τους. Το περιβάλλον αυτό είναι απαραίτητο να διέπεται από τις αρχές και αξίες με  τις οποίες ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό όπως η ευγενής άμιλλα, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση και ειρήνη καθώς και η επιδίωξη όχι  τόσο υλικών αλλά πρωτίστως ηθικών και ψυχικών απολαβών. 

Αποτελεί ζητούμενο οι αθλητές να εισέρχονται σε ένα οργανωμένο αθλητικό  πλαίσιο, το οποίο να δομείται με διαφάνεια και αξιοκρατία. Να γίνεται μεταφορά  καινοτόμων προπονητικών πρακτικών και χρήση νέων δεδομένων της επιστήμης, για  βέλτιστη απόδοση αλλά και για την ασφάλεια, την υγεία και τη μακροζωία. 

Η δημιουργία προγραμμάτων επιμόρφωσης σε συνεργασία με τις ΣΕΦΑΑ της χώρας και τη διεθνή ομοσπονδία (FISA) με στόχο τη διαρκή ενημέρωση των προπονητών πρέπει  να είναι συνεχής. Πρέπει επίσης να επιδιωχθεί η μεγέθυνση της μικρής μας κοινότητάς  μέσω της ενίσχυσης της ανάπτυξης της κωπηλασίας σε περιοχές της χώρας που δεν  καλλιεργείται. 

Ως εγγυητής της ομαδικής προσπάθειας ασφαλούς μετάβασης στη νέα εποχή, καλώ  όλα τα μέλη της οικογένειας μας σε συσπείρωση και ενότητα. Ας κωπηλατήσουμε  μπροστά!!! 

Βράμπας Σ. Ιωάννης 

Καθηγητής Εργοφυσιολογίας 

ΣΕΦΑΑ ΑΠΘ»

Ποιός είναι ο Ιωάννης Βράμπας

Ο Ιωάννης Βράμπας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 Απριλίου του 1966. Αποφοίτησε από το  1ο Λύκειο Καλαμαριάς το 1984 και εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα κωπηλασία, με βαθμό «Άριστα» το 1988. Μετά την αποφοίτησή του, μετέβη στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master of Science) με έμφαση στην «Φυσιολογία της Άσκησης» το 1990 από το Queens College of the City University of New York. Για  ένα έτος εξειδικεύτηκε σε ειδικές μεθόδους έρευνας στην επιστήμη της άσκησης στο Louisiana State University, στο Baton Rouge, και το 1991 μετέβη στο Gainesville της Florida αποδεχόμενος υποτροφία για διδακτορικές σπουδές. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το University of Florida των ΗΠΑ στο γνωστικό αντικείμενο της Εργοφυσιολογίας, το 1995. Ολοκλήρωσε τη  μεταδιδακτορική του εκπαίδευση ως υπότροφος του ΙΚΥ, στο August Krogh Institute του University of Copenhagen στη Δανία το 1999. Μετά την ολοκλήρωση των διδακτορικών του σπουδών και την αποπεράτωση της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό, δίδαξε από το 1997 έως το 2001  Εργοφυσιολογία/Εργομετρία στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ με  διάφορες σχέσεις έργου, όπως με ανάθεση ΠΔ 407/80, ως υπότροφος του ΙΚΥ και ως αποσπασμένος  καθηγητής από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (1997-2001). Το 2001 εκλέγεται Λέκτορας  Εργομετρίας στο ΤΕΦΑΑ Σερρών ΑΠΘ και το 2004 εκλέγεται Αναπληρωτής Καθηγητής  Εργοφυσιολογίας στο ίδιο τμήμα. Από το 2010 είναι Καθηγητής Εργοφυσιολογίας στο ΤΕΦΑΑ  Σερρών ΑΠΘ.  

Υπήρξε πρωταθλητής κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Ομάδας επι σειρά ετών, με πολλές Εθνικές και Διεθνείς διακρίσεις, καθώς και πρωταθλητής κανό καγιάκ του  Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο University of Florida αγωνίστηκε με την ομάδα κωπηλασίας του Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Εκπρόσωπος της Πολιτείας της Λουϊζιάνα (1991-1992) και της Πολιτείας της Φλόριδα (1992-1993) στο Συμβούλιο Αθλημάτων Υγρού Στίβου της Αμερικανικής Ένωσης Υγείας, Φυσικής Αγωγής,  

Ψυχαγωγίας, Αθλητισμού και Χορού (AAHPERD) ενώ το 1993-1995 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό (Στρατεύσιμος Κελευστής) υπήρξε  προπονητής κωπηλασίας στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού. Από το 2007 έως το 2017  ήταν μέλος της Επιτροπής Ναυταθλητισμού του Α.Π.Θ. Το 2008 κατά τη διάρκεια της θητείας του ως  Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ πρωτοστάτησε για την ίδρυση του Ναυταθλητικού – 

Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού Σερρών «Κερκινίτις» όπου μέχρι σήμερα διατελεί αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι μέλος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης καθώς και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. 

Ο Καθηγητής Ιωάννης Βράμπας έχει μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία τόσο στην έρευνα με  ανθρώπους όσο και στην έρευνα με πειραματόζωα. Έχει δημοσιεύσει 119 εργασίες σε έγκριτα  διεθνή επιστημονικά περιοδικά στο ερευνητικό πεδίο της Αθλητικής Επιστήμης, της  Εργοφυσιολογίας και της Βιολογίας της Άσκησης, ενώ έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 250 εργασίες σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Το επιστημονικό του έργο έχει  αναγνωρισθεί διεθνώς (h-index=31; i10-index=58) και έχει γίνει αναφορά σε αυτό σε περισσότερα  από 2800 δημοσιευμένα άρθρα από άλλους συγγραφείς. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα  εστιάζονται στους μηχανισμούς που διέπουν τις καρδιοαναπνευστικές και μυϊκές προσαρμογές κατά  την άσκηση, καθώς επίσης και στους μηχανισμούς που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες στην  άσκηση. Ο Ιωάννης Βράμπας είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής και υπηρετεί ως κριτής σε  περιοδικά στο χώρο της Φυσιολογίας της Άσκησης και της Αθλητικής Επιστήμης. Ως προσκεκλημένος  ομιλητής σε συνέδρια και συμπόσια έχει δώσει ένα σημαντικό αριθμό διαλέξεων σε θέματα που  άπτονται της εξειδίκευσης του και των ερευνητικών του ενδιαφερόντων. Έχει προεδρεύσει και  συντονίσει στρογγυλές τράπεζες σε συνέδρια και συμπόσια, ενώ έχει διατελέσει μέλος της  οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια σχετικά με την  Εργοφυσιολογία και την Αθλητική Επιστήμη. Επίσης έχει επιβλέψει μεταδιδακτορικές έρευνες, ένα  σημαντικό αριθμό διδακτορικών διατριβών και πολλές μεταπτυχιακές και διπλωματικές εργασίες. 

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του εξέλιξης ο Καθηγητής Ιωάννης Βράμπας έχει υπηρετήσει  με συνέπεια και συνέχεια το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και γενικότερα τον  ακαδημαϊκό χώρο συμμετέχοντας σε πολλές επιτροπές και αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές  θέσεις. Σε αυτές μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται οι εξής: Πρόεδρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών,  Α.Π.Θ (2007-2011), Μέλος του Ειδικού Επταμελούς Οργάνου Διοίκησης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του ΑΠΘ (2020), Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Κοσμητόρων του Α.Π.Θ (2007- 2011), Τακτικό Μέλος της Συγκλήτου του Α.Π.Θ (2007-2011), Μέλος της Κοσμητείας της Σ.Ε.Φ.Α.Α.,  Α.Π.Θ. (2017 έως σήμερα), Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 

του Α.Π.Θ (2019 έως σήμερα), Μέλος του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων  (Σ.Α.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (2012 έως  2017), Τακτικό μέλος της Επιτροπής Επιλογής Αθλητών για Εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις  Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016  (Υ.Π.Ε.Θ.), Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών  (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.) (2012-2015), Τακτικό Μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του ΑΠΘ (2011 έως 2014 & 2018 έως 2024), Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)  (2010 έως 2020), Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Πανεπιστημιακού  Γυμναστηρίου του Α.Π.Θ (2013 έως 2017), Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ  (2013-2015), Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Κινησιολογία» του  Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ (2008-2015), Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας, Βιοχημείας,  Αθλητιατρικής και Υγιεινής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ (2006 έως σήμερα), Μέλος της Επιτροπής  για την σύσταση του εσωτερικού κανονισμού μεταπτυχιακών σπουδών του Α.Π.Θ. σύμφωνα με το  Ν. 3685/08 (2007-2009), Μέλος της Επιτροπής ΠΜΣ του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ (2006 έως σήμερα), Μέλος της Επιτροπής Ναυταθλητισμού του Α.Π.Θ. (2007-2017), Μέλος της Επιτροπής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Π.Σ.) «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» (2007-2011), Μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη του τετραετούς ακαδημαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος του Α.Π.Θ. (2007-2009), Μέλος της Επιτροπής για την προσαρμογή του  εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Α.Π.Θ. στις σχετικές διατάξεις του Ν. 3549/07 (2007-2009). 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

1997-1999 Μεταδιδακτορική Εκπαίδευση (Postdoc), Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & August Krogh Institute,  University of Copenhagen, Denmark. 

1991-1995 Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στη Φυσιολογία της Άσκησης, School of Health and Human  Performance, Department of Exercise and Sport Sciences, University of Florida, Gainesville, FL, USA, με βαθμό «άριστα». 

1990-1991 Εξειδίκευση στην έρευνα με πειραματόζωα, Research Assistant, Department of Kinesiology and School of Veterinary Medicine, Louisiana State University, Baton Rouge, LA, USA. 

1989-1990 Μάστερ (MSc) με έμφαση στη Φυσιολογία της Άσκησης, Department of Health and  Physical Education, Queens College of the City University of New York, Flushing, NY, USA, με βαθμό «άριστα». 

1988-1989 International English Language Institute, Hunter College of the City University of New  York, New York, NY, USA. 

1984-1988 Πτυχίο Φυσικής Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με βαθμό «άριστα». 

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 

2010- Καθηγητής Εργοφυσιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  Σερρών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

2004-2010 Αναπληρωτής Καθηγητής Εργοφυσιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και  Αθλητισμού Σερρών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

2001-2004 Λέκτορας Εργομετρίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών,  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

2000-2001 Διδάσκων Εργοφυσιολογία/Εργομετρία ως αποσπασμένος από τη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση στο εργαστήριο Εργοφυσιολογίας-Εργομετρίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

1997-1999 Διδάσκων Εργοφυσιολογία/Εργομετρία με ανάθεση ΠΔ 407/80 και ως υπότροφος του ΙΚΥ, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης.

1997-1999 Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και August Κrogh Institute, University of  Copenhagen, Denmark. 

1991-1995 Διδάσκων με σύμβαση (teaching assistant), Sport and Fitness Program, Department of  Exercise and Sport Sciences, University of Florida, USA. 

1990-1991 Διδάσκων με σύμβαση (teaching assistant), Department of Kinesiology, Louisiana State University, USA. 

1989-1990 Διδάσκων με σύμβαση (teaching assistant), Sport and Fitness Program, Department of  Health and Physical Education, Queens College of the City University of New York, USA. 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ 

2006- Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας, Βιοχημείας, Αθλητιατρικής και Υγιεινής,  Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

2003 Ιδρυτής του άτυπου εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας, Τμήμα Επιστήμης  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

1997-1999 Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & August Κrogh Institute, University of Copenhagen, Denmark. 

1995-2004 Επιστημονικός Συνεργάτης, Εργαστήριο Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας, Τμήμα  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

1991-1995 Ερευνητής, Center of Exercise Science, Laboratory of Muscle Physiology and  Biochemistry, Department of Exercise and Sport Sciences, University of Florida, USA. 

1990-1991 Ερευνητής, Laboratory of Applied Physiology, Department of Kinesiology, Louisiana State  University, USA. 

1989-1990 Ερευνητής, Laboratory of Applied Physiology, Department of Health and Physical  Education, Queens College of the City University of New York, USA. 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 

  • Βιολογία του Σκελετικού Μυός 
  • Καρδιοαναπνευστικές και Μυϊκές Προσαρμογές κατά την Άσκηση 
  • Ασκησιογενής Αρτηριακή Υποξαιμία 
  • Οξειδωτικό στρες και Άσκηση 
  • Ελεύθερες Ρίζες και Άσκηση 
  • Αντιοξειδωτικά και Άσκηση

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Ν.Ο.Ιωαννίνων: «Στις δύσκολες αυτές στιγμές απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση..»

Ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Κωπηλασίας εξέδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.
Close