Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/navysports.gr/httpdocs/wp-content/themes/seek/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 252

Aνοίγει πανιά η Αegean Regatta 2018

Το πρωϊ της Κυριακής στις 11:00, τα 59 σκάφη που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Aegean Regatta, θα ανοίξουν πανιά από τη Σκύρο, για ένα νέο, υπέροχο ταξίδι στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το πρωϊ της Κυριακής στις 11:00, τα 59 σκάφη που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Aegean Regatta, θα ανοίξουν πανιά από τη Σκύρο, για ένα νέο, υπέροχο ταξίδι στο Αιγαίο Πέλαγος.

Πρώτος προορισμός είναι τα Λημνιά της Χίου, όπου τα σκάφη θα φτάσουν καλύπτοντας τα 74 ναυτικά μίλια της απόστασης.

Οι καιρικές προβλέψεις είναι ευνοϊκές για τα σκάφη, καθώς αναμένονται βόρειοι άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ που θα βοηθήσουν τους ιστιοπλόους να ξεδιπλώσουν τη ναυτοσύνη τους και να χαρούν τον αγώνα, διανύοντας αρκετά γρήγορα το πρώτος σκέλος του αγώνα.

Στον αγώνα παίρνουν μέρος και 13 ξένα πληρώματα από τη Γαλλία, Ρωσία (4), Αυστραλία, Βουλγαρία (3), Τουρκία, Ισραήλ, Σουηδία και Αυστρία, απόδειξη ότι η φήμη της Ρεγκάτας του Αιγαίου έχει ταξιδέψει εδώ και χρόνια εκτός ελληνικών συνόρων.

Η Τελετή Εναρξης της Aegean Regatta είναι προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου στη Σκύρο, με τη συμμετοχή των περίπου 600 ιστιοπλόων που μετέχουν στη διοργάνωση και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πανέμορφο νησί.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Μετά τα Λημνιά της Χίου, τα ιστιοπλοϊκά θα βάλουν πλώρη για Χίο, Βαθύ Σάμου και Πυθαγόρειο Σάμου, όπου το Σάββατο 25 Αυγούστου θα γίνει η Τελετή Λήξης.

Στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης πρέπει να τονιστεί η συμβολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης που έχει έδρα τη Χίο και είναι χορηγός του αγώνα.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Η Ελληνική εθνική ομάδα στο "2018 optimist team racing championship"

Αθλητές και αθλήτριες από ομιλους της Θεσσαλονίκης αποτελούν την Εθνική Ομάδα ομαδικού Optimist 2018 η οποία συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώνεται από την Associazione Vela Lago di Ledro και διεξάγεται στην Λίμνη Ledro της Ιταλίας από τις 20-25 Αυγούστου 2018.

You May Like

Close